Opgørelsen over de seneste syv dages coronatal i hele landet viser, at Fredericia Kommune er den tredje hårdest ramte kommune. Koncerndirektør for Voksne og Ældre, Yelva B. Jensen, fortæller at der er fokus på smitteopsporing og de fleste tilfælde kan relateres til de to lukkede daginstitutioner.

Fredericia Kommune er med de seneste tal oppe på 60 smittetilfælde i de seneste syv dage, og det giver et incidienstal på 117,2, der på landsplan kun er overgået af Ishøjs 188,1 og Koldings 268,8. 

– De fleste kan spores til de to lukkede dagsinsitutioner (Børnehaven Spiren og Labyrinten, red.), og en del af tilfældene er den britiske variant, som man ikke bliver mere syg af, men som er mere smitsom. Den breder sig hurtigere, end vi har været vant til , så vi er opmærksomme på smitteopsporingen, og vi har et godt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, siger Yelva B. Jensen til AVISEN.

I weekenden er der mobile testenheder i Taulov, og hvis det er muligt ser koncerndirektøren gerne, at der kommer flere til Fredericia Kommune i den kommende tid.

– Det taler vi løbende med regionen om, og de har naturligvis sendt meget til Kolding pga. situationen der, men hvis det er muligt, så vil vi gerne have mere. Men jeg er med på, at det er en samlet prioritering, siger Yelva B. Jensen.

Skal man som borger i Fredericia Kommune være bekymret over situationen?

– Man skal huske på, hvordan smittetallene var omkring jul, og at vi før har været højere oppe. Vi er ikke så højt oppe som dengang, hvor der var udbrud på gymnasiet, siger Yelva B. Jensen, der ikke vil sætte tidshorisont på, hvornår der er styr på smitten i Fredericia Kommune igen:

– Det kommer nok til at tage nogen tid, men jeg er forstrøstningsfuld, og vi har godt fat i det, forsikrer hun.

De primært smittede er børn og forældre, og dermed er det ikke personer, der er i den særligt udsatte gruppe, men derfor skal man stadig huske at tage sine forholdsregler.

– Vi skal stadig huske at gøre det, som vi har været gode til hele tiden, og vi skal sørge for, at det ikke spreder sig til de ældre. Vi er bedre rustet end sidste gang, der var smitteudbrud, da vi har fået vaccineret på alle vores plejecentre, men vi skal forberede os på, at der kan komme flere smitteudbrud, slutter Yelva B. Jensen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer