Efter tre år som kommunaldirektør i Furesø Kommune tiltræder Steen Vinderslev den 1. juni stillingen som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. Det er resultatet af den rekrutteringsproces, som byrådet satte i gang tidligere på året. Her fik et ansættelsesudvalg med repræsentanter fra alle partier i byrådet samt seks repræsentanter fra organisationen til opgave at finde den bedst egnede kandidat til stillingen som kommunaldirektør.

Processen resulterede i, at et enigt ansættelsesudvalg pegede på Steen Vinderslev som ny kommunaldirektør blandt de 16 kandidater. Indstillingen blev godkendt af byrådet på et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag eftermiddag.

– I byrådet glæder vi os rigtig meget til at byde Steen Vinderslev velkommen – og til det fremtidige samarbejde, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen og tilføjer:

– Med Steen Vinderslev får vi en af Danmarks dygtigste kommunaldirektører. Han er en dygtig leder, en skarp og udadvendt profil og bliver en stærk samarbejdspartner for byrådet. Og så kender han ovenikøbet kommunen som sin egen bukselomme, konstaterer borgmesteren.

Forklaringen på det store lokalkendskab ligger lige for. Steen Vinderslev, der har flere lederuddannelser – bl.a. en master i ledelse i forandring – bestred nemlig stillingen som kommunaldirektør i Middelfart Kommune fra 2011 til 2019. Før det var han fra 2000 til 2011 centralforvaltningsdirektør. I august 2019 forlod han Lillebælt-kommunen og rejste til en stilling som kommunaldirektør i Furesø.

– I Middelfart Kommune har vi kendt Steen Vinderslev som en kommunaldirektør, der skaber stærke samarbejdsrelationer. At han de seneste tre år har været kommunaldirektør på Sjælland betyder, at han har udvidet sit i forvejen store netværk, og så kommer han tilbage med ny inspiration, som vi helt sikkert kan drage nytte af i Middelfart Kommune, vurderer Johannes Lundsfryd Jensen.

– Rekrutteringen har været en god proces. Byrådet udpegede et bredt sammensat ansættelsesudvalg til at løse opgaven. Det har givet en rigtig god dynamik – og sikret, at vi er kommet hele vejen rundt i vores drøftelser og overvejelser undervejs. Og der var ingen tvivl i ansættelsesudvalget om, at Steen Vinderslev var den bedste kandidat til jobbet

Steen Vinderslev selv glæder sig til at tiltræde det nye job:

– For mig er der flere aspekter i det. Både faglige og personlige. Fagligt tiltaler det mig, at Middelfart Kommune har et byråd med et meget højt ambitionsniveau. Der er sat spændende og vigtige dagsordner: Det stærke samspil mellem kommune og lokalsamfundet. Ambitionerne i forhold til vækst og bosætning. Udvikling af den gode borgernære velfærd. Det ambitiøse arbejde med klima. Det er spændende ledelsesmæssige udfordringer, siger Steen Vinderslev og fortsætter:

– På det mere personlige plan, så har jeg altid været rigtig glad for både at bo og arbejde i Middelfart Kommune. Det er et fantastisk dejligt sted i Danmark – med et kæmpe potentiale, som jeg glæder mig til at bidrage til at forløse. Når jeg for tre år siden besluttede at tage til Furesø som kommunaldirektør, så var det for at prøve mig selv af i en anden organisation og i en ny kontekst. Det har været både spændende og givende – og har lært mig meget, som jeg tager med mig tilbage.

For Steen Vinderslev og hans kone Karen Hebøll, der er direktør i Ikast-Brande Kommune, går boligjagten nu ind. Sammen har de tre børn, der alle er flyttet hjemmefra.

– Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Til at lære byrådet og organisationen at kende. Der er sket meget i de seneste tre år. Så det bliver velkendt og nyt på samme tid.