Har du lyst til at dykke ned i Fredericias lokalhistorie, så har du mulighed for det på Arkivernes Dag, hvor Lokalhistorisk Arkiv slår dørene op og byder inden for. 

Lørdag den 11. november er Arkivernes Dag og lokalhistoriske arkiver i hele Danmark holder ekstraordinært åbent hus. Her får alle en mulighed for at stikke næsen indenfor og snuse til arkivatmosfæren og de muligheder, der findes for at dyrke lokalhistorien og slægtshistorien.

Lokalhistorisk Arkiv på Frederik III’s Vej i Fredericia holder åbent hus fra kl. 10.00 – 15.00, og her kan man få vejledning i, hvordan arkivets samlinger og materialer kan bruges til bl.a. slægtsforskning.

Trekantområdets Slægtshistoriske Forening, Militærhistorisk Forening og Lokalhistorisk Forlag deltager også igen i år i Arkivernes Dag i Fredericia. Slægtshistorisk Forening viser en plancheudstilling, og medlemmer af foreningens bestyrelse vil vejlede i, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning. De deler gerne ud af deres erfaringer og gode tips til slægtsforskning.

Medlemmer af Militærhistorisk Forening udstiller genstande fra deres private samlinger, og de øser gerne ud af deres store viden.

Er du til historiske bøger, så har du også mulighed for at gøre et godt bogkøb. Lokalhistorisk Forlag giver denne dag mulighed for at gøre et ekstraordinært bogkup, når de sælger en del af deres udgivelser til favørpris.

Hvis du er til gamle film, så kan du i ”biografcaféen” på arkivet se nogle af de gamle fredericiafilm.