Nye undersøgelser viser, at uønsket ensomhed blandt unge fortsat er stigende. Kolding iværksætter nu tværgående aktiviteter til deres over 5.000 studerende på de videregående uddannelser for at fremme den mentale sundhed og trivsel.

De senere år er der kommet stor bevågenhed omkring, at mange danske unge er ensomme (Udviklingen i ensomhed, VIVE 2018). For at styrke den mentale og fysiske sundhed har man nu som studerende i Kolding mulighed for at dyrke fællesskabet i forskellige aktiviteter nær campusområdet efter skoletid.

Initiativet er startet af Super Sund Studieby under Bevæg dig for livet i samarbejde med Studieby Kolding, foreninger og private aktører. Og udvalget af idrætsaktiviteter bygger på en undersøgelse blandt de studerende på videregående uddannelser i Kolding.

Især yoga og dans ligger højt over de godt 5.000 studerendes ønsker til aktiviteter. Derfor er der startet både et yoga- og dansehold op. Derudover er der indtil videre også mulighed for at deltage i volleyball, løbehold, badminton, gåfællesskab, fodbold og håndbold. Der startes løbende flere hold/aktiviteter op som kajak og stand up paddle, når årstiden bliver til det.

Tanken er, at aktiviteterne flytter hen til der, hvor de studerende er. Foreningslivet skal nytænkes, fordi der sker et frafald ved overgangen fra børnelivet til ungdommen. Det er ærgerligt, ikke blot for deres fysik, men også for deres trivsel. Ved at tilbyde aktiviteter i samarbejde med foreninger i de studerendes nærmiljø og med udgangspunkt i deres egne ønsker kommer aktiviteterne til de studerende frem for, at de skal komme til dem.
Nogle af aktiviteterne er gratis at gå til, mens andre koster et mindre beløb for deltagelse. Men fælles for alle aktiviteter er, at alle er velkomne. Ønsket er at fremme muligheden for at blive en del af et fællesskab på tværs af de videregående uddannelsesinstitutioner samt øge trivslen og den mentale sundhed blandt de studerende ved at skabe rammer, som gør det muligt.

På sigt er målet også at starte madfællesskaber op, så de studerende, der ikke ønsker at gå til en idræt, også har mulighed for at deltage i et fællesskab på andre områder.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer