FC Fredericia vandt søndag 4-0 mod FC Helsingør, der ellers har været suveræne sæsonen igennem. Med sejren har fredericianerne kun tre point op til andenpladsen, der giver oprykning.

I sidste sæson skilte to hold sig markant ud, da det hele spidsede til. Silkeborg og Viborg tog oprykningen i sikker stil, og med deres præstationer i Superligaen i denne sæson vidner om, at de var på et helt anden niveau end resten af landets næstbedste række i sidste sæson.

adp-as.dk

Silkeborg ligger og duellerer med i mesterskabsspillet, og har i sæsonens løb blandt andet besejret FC København og Brøndby, hvilket vidner om, at de dels er kommet med et oprykkerholds gejst, men at de heller ikke er en sædvanlig oprykker. Det har Viborg heller ikke været, da de ikke på noget tidspunkt i sæsonen har været en spillemæssig nedrykningsbejler, selvom de endte udenfor mesterskabsspillet, og nu spiller med i nedrykningsspillet.

Sidste sæsons nedrykkere fra Superligaen, Lyngby og AC Horsens, har vist sig ikke at have samme niveau, og det har gjort, at NordicBet Ligaen i denne sæson er blevet meget mere jævnbyrdig i toppen, hvor det har vist sig, at alle kan slå alle. I nogen tid lignede det, at FC Helsingør ville skille sig ud, men i oprykningsspillet har de vist sig ikke at være usårlige, og det viste FC Fredericia senest, da de bankede dem med 4-0 på Monjasa Park.

– Det er pissefedt. Der var god stemning og vi havde en god oplevelse. Det er store smil efter en fed søndag, siger Kristian Kirkegaard.

FC Fredericia er kommet fra baghjul. De gik ind til sæsonen med en intention om at ville spille længe med om de sjove placeringer. Som sæsonen udartede sig, har FC Fredericia derfor lidt haft kniven for struben fra start. Det hele startede med, at de ikke skulle distanceres af Hvidovre, som de derfor helst skulle vinde over, og det skete. I den efterfølgende runde mod AC Horsens skulle man for alt i verden heller ikke tabe, og den mission lykkedes med at spille 0-0. Søndag gjalt det FC Helsingør, hvor en sejr skulle på bordet med rundens øvrige resultater taget i betragtning, og sejren kom. Det betyder, at FC Fredericia nu har tre point op til andenpladsen og syv point op til Helsingør på førstepladsen.

– Det er bare én kamp, men den vidner om noget. Jeg ser os stadig som underdogs, men vi har gjort spændingen en del større, siger Kristian Kirkegaard, som dermed bevarer benene plantet solidt på jorden.

Kristian Kirkegaard har spillet i FC Fredericia siden sommeren 2019. I hans første sæson i klubben blev holdet nummer tre, men dengang var der syv point op til Viborg på andenpladsen og 16 point op til Vejle Boldklub på førstepladsen. I sidste sæson blev holdet hurtigt sat af i oprykningsspillet, og havde ikke det store at spille for.

– Vi har været der før. De distancerede os lidt sidste år til sidst, og det er tættere i år, men troen har altid været der. Det er mere intenst nu og det nyder vi godt af, konstater Kristian Kirkegaard.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det var dog langt fra givet, at FC Fredericia ville vinde 4-0. Ved stillingen 0-0 havde FC Helsingør flere muligheder for at bringe sig i front, da FC Fredericias forsvar blev bragt ud af fatning. Blandt andet fik Kristoffer Munksgaard en friløber, men den reddede Oscar Hedvall.

– Oscar har en fantastisk redning på friløberen, der kunne give kampen et udfald. Vi bevarede snuden i vandet og spillede fantastisk til tider. Pludselig lå den i rusen i flere gange, forklarer Kirkegaard med et smil.

Og smile fik Kristian Kirkegaard også tilskuerne til. Han bidrog med to scoringer og en enkelt assists. Særligt hans mål til 3-0 var en perle, hvor han selv drev bolden frem, og sparkede bolden i kassen, da han kom ind i feltet. Målet blev fejret på behørig vis, da han slog flikflak.

– Jeg synes, at det ser godt ud og tænkte den skulle laves, fortæller Kirkegaard om jubelscenen.

At det lige var ved målet til 3-0 var en tilfældighed, selvom man kunne have en tilbøjelighed til at tro, at det var fordi der var overskud til det der med en sikker føring.

– Nu blev det til 3-0 jeg gjorde det, men den kunne være kommet ved nummer et også. Det er hvad man føler for, siger Kristian Kirkegaard.

Det er langt fra første gang, at Kirkegaard fejrer en scoring med en flikflak, og med en kamp på fredag mod Lyngby Boldklub på Monjasa Park, opstår der endnu en mulighed for at Kirkegaard kan slå en flikflak. Direkte adspurgt om han gør det igen svarer FC Fredericia-spilleren:

– Skal vi ikke aftale det?

Med de to mål og den ene assists er 24-årig Kristian Kirkegaard oppe på 12 mål og seks assists i 25 NordicBet Liga-kampe i denne sæson.