Cigaretskod, øldåser, vinflasker og en slidt cowboyjakke. Der er meget rock’n’roll over billedkunstner Rose Ekens keramiske motiver, som man nu kan få et lille indblik i på CLAY Keramikmuseum. 

Rose Eken har i en årrække markeret sig på den danske kunstscene med sine fortolkninger af ting, som vi kender fra hverdagen. Især menneskers efterladenskaber i form af f.eks. cigaretskod, plastikkrus, øldåser og glemt tøj. Ting som hun stiftede bekendtskab, da hun som teenager ryddede op på koncertsteder i København. 

CLAY har erhvervet to af Rose Ekens værker til sin samling af dansk kunstnerkeramik, som siden museets etablering i 1994 har været et fokusområde. 

– I disse år oplever vi en opblomstring af interessen for at arbejde med keramik blandt unge billedkunstnere, der med stor energi og begejstring udtrykker sig i leret, heriblandt Rose Eken, som vi nu med en donation fra 15. Juni Fonden får mulighed for at inddrage i vores samling, fortæller CLAYs direktør Pia Wirnfeldt. 

15. Juni Fonden har afsat 5 mio. kr. til at støtte danske kunstnere, heraf 3,5 mio. kr. til indkøb af dansk samtidskunst. Puljen er oprettet som en håndsrækning til landets billedkunstnere, der på grund af coronaen bliver hårdt ramt på indtjeningen. 

Værkerne kan opleves på CLAY, når museet forhåbentligt genåbner d. 9. februar. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer