Hvert fjerde år er der kommunal- og regionsrådsvalg i Danmark. Det betyder, at der er gang i gader og stræder i ugerne op til valget. Vi kender opskriften. Politikerne skal ud at møde borgerne – og Fredericias politikere ser ud tl at nyde det denne gang. Smil, taler og udvekslinger med borgerne er nogle af ingredienserne.

I dag var der også gang i Fredericia midtby, hvor vælgere skulle trækkes til. Det foregår som vanligt på det politiske kræmmermarked, som ved dette valg er opdateret med smarte pop-up-logo-telte, hvor kandidaterne samles.

Bolsjer, balloner, karameller, kandidater med familier og venner, partisoldaterne, kaffe og flere bolsjer. Det politiske kræmmermarked lever endnu, men valget denne gang bliver nok afgjort på de sociale medier. Læg dertil den normale mavefornemmelse, da statistikken viser, at vælgerne sjældent ændrer holdning markant.

Liste Hests Min Bror delte karameller ud til vælgerne og deres børn. Min Bror går efter borgmesterposten.

Mette Frederiksen kom forbi – men det gjorde Min Bror også

I dag havde Socialdemokratiet trukket partiformand Mette Frederiksen til. Både vælgere og partimedlemmer flokkes om den landskendte politiker og førsteudfordre til Statsministerposten, da hun sammen en anden kendispolitiker, Nicolai Wammen gæstede fæstningsbyen for at bakke op om de lokale socialdemokrater.

Socialdemokratiets – Manden med hatten, Claes Andersen sammen med Liste Hests Min Bror.

Fredericia Avisens satiriske hest, Min Bror, var også i byen denne lørdag og deltog i det politiske kræmmermarked. Den 10-årig Vallak, der er flyttet fra Vendsyssel til Fredericia, blev godt modtaget i byen, da den bevægede sig rundt i byens gader.

Liste Hests Min Bror, DFs Susanne Eilersen og Frank Wichmann fra Venstre.

Min Bror kom til Rådhuspladsen efter Mette Frederiksen var gået, men nåede at hilse på sine medkandidater fra de andre partier. Og det var ganske populært, der blev taget selfies, hygget og talt politik. Flere af partierne var også klar til at gå i valgforbund med Liste Hest. Min Bror har et meget simpelt mål: Den vil være borgmester med under titlen, at “han vil det bedste for Fredericia, og det vil du også”.

Med 17 dage tilbage af valget bliver det spændende at følge kandidaterne dyste om de 21 pladser i Fredericia Byråd, og ikke mindst at se, hvor mange der kommer i regionsrådet fra fæstningsbyen.