De to byrådskandidater John Nyborg (A) og Lars Olesen (SF) tog søndag formiddag cykelhandsken op og tog en grøn omvej på cykel til Fyn. For at sætte fokus på de gode oplevelser man kan få på den tohjulede og på, hvordan det ser ud med cyklisternes forhold omkring Den gamle Lillebæltsbro.

”Vi mødte Preben til et vælgermøde om cyklisme. Han inviterede os på cykeltur for at sætte fokus den gode og grønne cykeltur til Fyn. Preben havde et projekt om nogle cykelstier på den Gamle bro, som var interessant at høre om”, fortæller John Nyborg, der selv er aktiv cyklist og hver dag cykler på arbejde.

Preben Rosenberg har i mange år arbejdet med drømmen om at gøre Lillebæltsbroen mere cykelvenlig ved at koble to cykelstier på siden af broen.

”Da jeg hørte om projektet, appelerede det meget til mig. Har selv cyklet over broen mange gange og tænkt, at der var rigtig meget trafik og meget lidt plads. Vi skulle gerne have endnu flere til at cykle over broen, som er en fantastisk perle”, siger Lars Olesen, der pendlede over den gamle bro igennem en årrække og gerne tog cyklen en gang imellem

Et andet formål med turen var at finde ”grønne og gode omveje” på vejen til Fyn. Omveje, hvor trafik og travlhed kom lidt på afstand

”Fredericia er fyldt med fantastisk natur og den opleves rigtig godt på cykel. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik gjort det tydeligere, hvordan man kan opleve naturen tættere på som cyklist” siger John Nyborg og fremhæver strækningen ned gennem Hannerup Skov og mosen, som særlig attraktiv og er misundelig på de gode strækninger og tilgængeligheden til dem på den anden side af bæltet.

Da de tre cykelentusiaster ramte broen, stod det klart, at den var meget brugt og et attraktivt sted at tage ud på en god søndagstur. Drømmen om cykelløsningen på broen er stor, men kræver en hel del for at blive realiseret.

”Meget politik starter jo med en drøm. I SF drømmer vi om at binde de to landsdele lidt bedre sammen og skabe mere grøn turisme på og omkring Lillebælt. Vi vil gerne gå i gang med at undersøge de muligheder vi har for at finde samarbejdspartnere til at undersøgt, hvad der kan laves” siger Lars Olesen og John Nyborg fortsætter

”Bridgewalking startede også som en drøm og i dag er det en kæmpe succes og en velbesøgt attraktion. Det vil vi gerne have mere af i, på og omkring Lillebælt”

Efter godt 20 km i fornuftigt efterårsvejr, endte turen tilbage i Fredericia, men drømmen er først lige gået i gang for de to kandidater.