I løbet af februar åbner der en ny cykelforretning på Dannevirkevej 5, men helt ny er forretningen ikke i den forstand. Der er tale om Cykel Service, som Phillip Jensen og Lars Birk Andersen, har købt af Winnie og Kai Juul Jensen, hvor sidstnævnte fortsætter i butikken som mekaniker.

I mere end 40 år har Kai og Winnie stået som ejere af Cykel Service, men det er slut nu. Senest pr. 1. april lukker Kai butikken, der ligger på Venusvej 4. Efterfølgende starter han som mekaniker hos det, der fremover kommer til at være Cykel Service på Dannevirkevej.

Bag den nye cykelbutik er Lars Birk Andersen, der i forvejen ejer tre cykelforretninger i Nordjylland, og Phillip Jensen, der kommer fra Gelsted, hvor han siden 2019 har haft cykelleasingfirmaet Bike-Lease.

– Vi slog os ned på at lease cykle, men grundet corona var vi tvunget til at bestille flere cykler hjem, og så fik vi et større lager og har så lavet en forretning nu, siger Phillip Jensen.

I bilbranchen er leasing et velkendt fænomen, men i cykelbranchen er det endnu ikke meget udbredt endnu. Det er dog gået fint oplyser Phillip, om Gelsted-virksomheden.

– Folk har tænkt, at det er nyt, og nogen vil det, og så det er gået fint for os, siger han.

I første omgang er det ikke leasing, at Cykel Service kommer til at slå sig end ned på.

– Det er primært den almindelige kunde, men man kan også godt blive tilbudt leasing og finansiering, hvis man vil det. Vi åbner som en almindelige forretning, men med kvalitetscykler. Vi kommer til at lave et serviceområde med fokus på service af el-cykler særligt med Bosch-motor, som vi vil slå os meget op på, og hvor vi virkelig vil vise, hvad vi kan, siger Phillip Jensen.

Med Cykel Services mangeårig historik i branchen er der et renommé, som der skal leves op til, men med Kais fortsatte engagement er Phillip Jensen sikker på, at det nok skal gå.

– Han kommer til at lære os lidt forskellige ting, og vi kommer til at lære ham noget. Sådan noget som leasing kender han ikke så meget til, men han kan så til gengæld vise os noget andet, siger Phillip.

Hele processen med ejerskiftet i Cykel Service er gået hurtigt. Kort før jul startede det, og den 19. januar blev der skrevet under på papirerne.

– Kai henvendte sig, og så kiggede vi lidt på det, og så gik det hurtigt. At vi lige præcis kommer til at være her var ikke meningen, da vi faktisk kiggede på et lokale ude ved motorvejen, men det blev ikke til noget, siger Phillip Jensen.

Nu er processen gået i gang med at finde et par medarbejdere til butikken. På sociale medier er der opslag med, at der søges efter en butiksassistent og en cykelmekaniker.

– Vi skyder lidt med spredehagl, og så må vi se, hvad der kommer af henvendelser, forklarer Phillip Jensen.

I cykelforretningen vil det ikke være som hos andre klassiske forretninger. Det vil være kvalitetscykler i en vis prisklasse, som man vil komme til at købe, og det vil derfor ikke være den typiske citybike, men derimod elcykler, ladcykler, racercykler og mountainbikes.

Hvornår Cykel Service præcis slår dørene op på Dannevirkevej 5 er endnu ikke afklaret, men det forventes at blive i løbet af februar. Cykel Service bliver ikke den eneste nye på adressen på Dannevirkevej. I det, der senest husede Byens Rens, flytter Phillip Jensen ind med sit forsikringsmæglerfirma som er en del af Söderberg & Partners.