Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub har inviteret til lejr på Erritsø Fællesskole. Vi ankommer i regnvejr og efter nogle snævre og labyrintagtige gange, står vi i gymnastiksalen.

Her er der børn i alderen 5 til 14, de er lige kommet fra frokost og er allerede i gang med træningen. Det er nogle af de yngste, der er på måtten, det er vel noget af det mest karakteristiske ved judo, måtten, kastene og den velkendte Judo-Gi, Gien vi også kender fra Karate og andet kampsport.

De unge kæmpere ligger på måtten og modtager instruktioner fra deres sensai. De lytter meget koncentreret og ruller over hinanden på gulvet. Det virker som om, der er langt til iPad og Apps. Her trænes judo med stor indlevelse.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Jeg trækker en 8 årig kæmper til siden, og selvfølgelig finder vi en måtte af sidde og snakke på. Sjældent har jeg set en så ung mand, være så dedikeret, han siger helt selvsikkert, “jeg hedder Zander Norddahl-Petersen”, jeg er lidt imponeret over farverne på hans bælte, han er vist ikke lige startet i går.

Zander er allerede igang som 8-årig med hans fjerde sæson, hvilket farverne på hans bælte fortæller. Man stopper i børnerækkerne ved brun, som ikke kan veksles over til brun som voksen, så der er lang vej til det sorte bælte. Den lange vej virker ikke som noget problem for Zander, der drømmer om at lave Judo hele livet, og at få sin egen dojo (En sensai, der har sit eget træningslokale red.)

Zander elsker judo.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Han har kun haft en skade med skulderen, men det gik hurtigt over, og det er ikke noget han tænker på, Zander er en lille charmerende fighter.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

De er samlet over 60 børn i alderen 5 til 14 år, man skal være 8 år for at må overnatte, det har Zander ventet fire år på, så han glæder sig. “Her er mange og vi har det sjovt, vi passer på hinanden og bliver bedre til Judo”, slutter Zander og løber tilbage til træningen i sin små bare fødder. Der er over 30 frivillige voksne der sørger for at det hele fungere, normalt holder Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub til i Fredericia Idrætscenter.