Business Fredericia, byens lokale erhvervsorganisation, havde i dag, lørdag den 18/11 kl. 10.00 inviteret interesserede og iværksættere op på Bülows Kaserne for at hjælpe med at istandsætte de lokaler, der er blevet overtaget til at støtte op om iværksætteri i Fredericia.

Der var i dagens anledning indkøbt rundstykker og der var også frisklavet kaffe parat, så man kunne traktere de fremmødte.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Planen var, at malerarbejdet skulle påbegyndes i dag og det så løbende bliver frisket op over de næste uger så man er klar til at åbne op for det hele sidst her i 2017. Der var til dagens arbejde indkøbt både maling, afdækning og alt det man ellers bruger til at male.

Da vi kom lidt i 10 var arbejdet allerede gået i gang, de fremmødte iværksætterne, samt Kristian Bendix Drejer og Stephen Bihl fra Business Fredericia, samt byrødderne Pernelle Jensen og Nicolaj Wyke var i fuld gang med at svinge ruller og pensler på de malingshungrende vægge. Christian Jørgensen fra byrådet kom også forbi for at støtte op om projektet.

Stephen Bihl fra Business Fredericia var selv trukket i malertøjet.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Jeg fik sludret lidt med de forskellige deltagere rundt omkring for at høre om hvad de mente om ideen samt, hvorfor de var kommet forbi i dag.

Stemningen blandt de fremmødte iværksættere var høj, Jeg talte med Jack, Rikke og Mikkel alt i mens, de malede ihærdigt løs og de var meget positive over for den mulighed, der ligger i at få nogle faciliteter, der kan gøre at de nemmere kan arbejde med deres ideer og det er fantastisk, at der åbner et sted, hvor man kan få hjælp i den første spæde start, inden det forhåbentligt tager så meget fart, at man kan komme ud og eventuelt leje sig ind ved et kontorhotel eller helt få sit eget sted. Jack mente det var en helt fantastisk ide at de iværksættere, der nu fik muligheden for at bruge lokalerne, også kunne hjælpe til med at sætte deres eget præg på dem, også ved at hjælpe med at male dem og gøre dem pæne og indbydende. Rikke var glad for initiativet og derfor var hun kommet for at hjælpe til, hun fordelte arbejdsgangen mellem hende og Jack så passede med, at han slap for at bøje sig ned og male og hun så kunne ligge ned og male kanter i gulvhøjde, så hun slap for at stå op, allerede der vil vi gerne rose for innovativt lederskab, da det tydeligvis var til gavn for begge parter. Jack ville meget hellere male vindueskarme, Rikke ville hellere være tættere på gulvet da Rikke havde afsløret hun ikke var helt så frisk som normalt, grundet en julefrokost aftenen før. Mikkel på 17, der i øvrigt er Danmarksmester i innovation, var meget tilfreds med, at der nu kommer et sted, hvor fantasien bliver omfavnet og hjulpet frem i lyset og at han derfor var taget ind for at hjælpe.

 

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Stephen Bihl fra Business Fredericia, der er primus motor, både for det fremadrettede, men også for at få det hele på plads, samt gjort klart til brug sagde, at stedet var udset til at kunne hjælpe iværksættere lige i starten, så de kunne flyve godt forberedt fra reden og stå på egne ben efterfølgende, han udtalte også: “Jeg brænder virkelig for iværksætteri og derfor er jeg glad for at få lov til at være med til at skabe så supergode rammer for lokale innovative iværksættere, der bare skal bruge et sted at være til at starte med, samt måske har brug for gode råd og vejledning og sparring. Det kommer naturligvis til at koste et symbolsk beløb at benytte sig af faciliteterne, da ingenting er gratis, men som udgangspunkt vil vi gerne skabe et kreativt iværksætter miljø herinde så alle dem med en god ide og en iværksætter i maven har en mulighed for at prøve både ideen og dem selv af uden de mister modet på forhånd”.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Kristian Bendix Drejer, Erhvervsdirektør i Business Fredericia, stod i malertøj og var rigtigt glad, han sagde, “Det er rigtigt dejligt at kunne støtte op om, det her initiativ, jeg trak i malertøjet i dag for at komme og give en hånd med og trods det jeg ikke er Danmarks bedste maler, så jeg hygger mig her sammen med alle de frivillige. Vi har arbejdet på det her et stykke tid i Business Fredericia og det er fantastisk at se, at det er så tæt på at blive åbnet op for iderige iværksættere.”

Han fortsatte:

“Malerarbejdet kommer til at foregå over nogle gange og al hjælp er kærkommen, så jeg håber, at der vil være stor opbakning til projektet her på Bülows Kaserne også fremadrettet, jeg vil i hvert fald bidrage med, hvad jeg kan for at gøre det pænt og flot herinde”

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Vi kan godt afsløre ,at Kristian faktisk er en dygtig maler og fik rullet en del m2 hvid maling ud denne lørdag formiddag.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Og de fremmødte politikere sagde et par ord:

Pernelle Jensen: “Som led i Uddannelsesudvalgets arbejde med at gøre Fredericia endnu mere attraktiv overfor iværksættere har Business Fredericia fået lokaler på Bülows Kaserne til at lave iværksættermiljø og etablere et teknologiværksted. Her er der mulighed for at afprøve sin ide i praksis og møde andre iværksættere og miljøet skal skabes af iværksætterne selv. Det vil jeg gerne bakke op om, derfor er jeg også mødt op for at male og give en hånd med.”

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Nikolay Wyke:”Det nye iværksættertilbud skal gerne skabe de bedste forudsætninger for, at nye ideer kan udfoldes. Derfor tror jeg også, det er vigtigt, at der bliver skabt en følelse af medejerskab, og at stedet bliver udviklet af iværksætterne selv.”

Christian Jørgensen:”Fedt initiativ med et iværksætter-værksted. Iværksætteri, innovation og tro på fremtiden er helt vitalt. Med den vækst der er i Fredericia i disse år er der brug for at skabe gode muligheder for unge iværksættere med ‘skæve’ ideer. Positivt at se ihærdige frivillige kræfter svinge malerkost m.m for at hype stedet.”

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Vi på Fredericia Avisen kommer til at bringe flere historier fra Bülows Kaserne.Vi blev selv grebet af stemningen og det lykkes os at spartle en 3-4 huller i væggene, samt ødelægge mine bukser med maling, sætte en hånd på en nymalet væg, så Kristian måtte male den om og give så mange gode råd, at jeg sporede en vis lettelse, da jeg måtte sige tak for i dag og skulle hjem og skrive denne artikel.”