Det er morgen, der er valg, men det er ikke det der fylder Fredericia Idrætscenter. Den største InnoCamp til dato samler 700 unge inklusiv coaches fra de deltagende institutioner. Det summer af liv, og jeg har sjældent set så mange motiverede ansigter.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg får en snak med en lille gruppe HHX-piger, de glædede sig meget til i år. “Vi er mere modne i år og kender mere til markedskræfterne efter vi er startet på Handelsskolen”, motivationen er helt i top.

Vi får også en snak med en af de mange coaches, Kristian Juul Soetroras fra EUC Lillebælt, han glæder sig også til dagen. “Det er sådan, at de deltagende firmaer har en case med, som de ønsker løst, eller måske godt kunne tænke sig at få andre øjne på”, siger Kristian, “Vi kender heller ikke de forskellige cases, før de unge får dem udleveret”.

De unge bruger de næste tre dage til at først brainstorme og komme med ideer, for at gå i dybden, og til sidst ende med et konkret forslag, produkt eller løsning.

Der bliver samling på de mange fremmødte og der bliver budt velkommen til, efter en kort introduktion kommer der en åbningstale, som der hører sig til den slags arrangementer. Selvom det måske er demokratiets vigtigste dag, har Borgmester Jacob Bjerregaard fundet vej til talerstolen. Han roser de unge for deres indsats og tanker, men ligeledes de mange coaches og lærere, der inspirerer de unge til at arbejde innovativt.

Jeg lister ud, mens de unge deltagere går ud til deres grupper, en ung sød dreng kigger på mit kamera, og det fanger meget godt stemingen, da jeg knipser ham.Der er positivitet og glæde alle vegne.