Middelfart Kommune søger borgere, der har lyst til at gå sammen om at indrette en bolig/lejlighed med bord, stole, køkkenredskaber, og hvad der ellers er brug for i et hjem – og det er selvfølgelig fint med genbrug, skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Der er mange borgere, der gerne vil hjælpe de ukrainske flygtninge, som kommer til Middelfart kommune, og lige nu er der en konkret opgave omkring forberedelse af boliger.

Middelfart Kommune finder løbende boliger og lejligheder til ukrainske flygtninge, der ikke kan huses i private hjem. Da boligerne normalt har andre formål, er boligerne ofte tomme, eller indeholder kun plejesenge og lignende. Det skal vi gøre noget ved, så de flygtninge, der skal bo i dem, føler sig hjemmevante og trygge.

Vi har også brug for jer!

Det kan være en opgave for en familie, eller noget man som et idrætshold, kaffeklub eller en skoleklasse i samspil med forældre gør sammen. Det kan gøres på mange forskellige måder, og der er åbenhed for kreative løsninger. Der vil muligvis også blive mulighed for at byde de flygtninge, der skal bo i boligen/lejligheden velkommen i deres nye hjem.

Kontakt

Vil man gerne frivilligt indrette en bolig/lejlighed, eller har man spørgsmål, skal man kontakte koordinator for frivilligt mentornetværk Ulla Sørensen tlf. nr. 51293785 eller email: ulla.sorensen2@middelfart.dk

Praktiske oplysninger

Der er ikke behov for store reolsystemer eller et spisebord på tre meter, men mere møbler og inventar til en hyggelig lejlighed til eksempelvis en mor og to børn.

Det kunne være: Service, pander, gryder, viskestykker, håndklæder, sengetøj, bøjler, lamper, legetøj og rengøringsartikler samt de mest anvendte møbler for at få hverdagen til at fungere i hjemmet. Hvis der er enkelte ting, I ikke kan skaffe, så koordineres det med de frivillige organisationer og genbrugsbutikker, så vi i fællesskab kan etablere fuldt udstyret boliger/lejligheder til glæde for dem der skal bo i dem.

Vi kender endnu ikke omfanget af antal boliger såvel som antal flygtninge. Vi beder derfor om forståelse for at alle spørgsmål ikke nødvendigvis kan besvares, men vi gør vores bedste. Så meld jer, og I vil blive holdt opdateret på udviklingen.

Indsatsen er frivillig og alle udgifter forbundet med udførelsen af indsatsen vil blive betragtet som en donation fra jeres side. Indsatsen vil omvendt blive tilpasset de muligheder I som frivillige har – herunder geografi, tid og lign. Boligerne/lejlighederne godkendes før de gives videre til de nye beboere.

I skal selv sørge for at transportere og bringe møbler og andet inventar ind i boligerne/lejlighederne, hvor I derefter selv indretter den. Det er altså ikke muligt bare at donere eksempelvis en sofa ved hovedindgangen.