Vækstfonden har kigget på helt nye tal. De viser, at der trods Coronakrisen fortsat har været god erhvervsaktivitet på Fyn. Men hvilken af de fynske kommuner har været bedst til at starte nye virksomheder i 2020?

Det er H.C. Andersens fødeby Odense, som løber med sejren, når det kommer til, hvilken kommune, der har været bedst til at starte virksomheder. Der er nemlig blevet startet mere end 742 virksomheder af Odenseanerne i løbet af 2020. Så selvom 2020 har stået i Coronakrisens skygge, har vi alligevel mange lyspunkter at minde os selv om, fortæller Henrik Holst Senior Director i Vækstfonden og ansvarlig for Vækstfondens fynske aktiviteter:


”Coronakrisen har medført stor usikkerhed for virksomheder i alle brancher i alle dele af landet. Men vi kan glæde os over, at det dog ikke ser ud til at have taget idélysten fra iværksætterne. Og igen i år har de fynske virksomheder været med til at skabe vækst og arbejdspladser. Det er afgørende med de lokale virksomheder og idéer, så vi kan sikre en god genstart på den anden side af krisen.”

Vækstfonden finansierer virksomheder i hele Danmark inden for alle brancher. Nogle af de virksomheder, Vækstfonden har været med til at finansiere på Fyn er bl.a. Quickorder, Lifeline Robotics og OnRobot. 

Selvom Odense ligger stærkt i front med over 700 virksomheder, er de øvrige fynske kommuner også godt med. 210 nystartede virksomheder blev det til i Middelfart, der med det antal snupper den fynske andenplads.

Vækstfonden har siden Coronakrisens start i marts 2020 igangsat en række initiativer, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem krisen. Det gælder både en række Covid-19 låneprodukter samt garantier, som virksomheder kan få stillet via egen bank. Se mere på vf.dk

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer