Hvis der er en ting, som kan samle mennesker, så er det at tale om vejret. Specielt april er en sjov størrelse, det blev aldrig rigtig vinter, solen har kun givet os små forhåbninger og regnen siler ned.

Fredericia AVISEN tager en tur i sangene, der handler om den livsnødvendige kilde vand, og regnen i særdeleshed. Mange synger i badet, men nu prøver vi at finde sange frem som også kan få dig til at synge i regnen.

Gene Kelly – Singin’ in the Rain

Vi ligger ud med en udødelig klassiker fra en af de bedste musicals i verdenshistorien. Singin’ in the Rain er en amerikansk komedie musical-film fra 1952. Scenen jeg taler om er titelnummeret som fremføres af en ung og charmerende Gene Kelly som også selv lavede koreografien til dette smukke danse nummer.

Gene Kelly spreder glæde i regnen.

Gør som Gene Kelly og følg din date til hoveddøren, måske får du et kys og kan udføre samme dans foran en butik i Gothersgade.

Danseorkestret – Regndans

Jørgen Klubien synger regnen frem.

Danseorkestret kaldte på regnen og sang om den smukke Isabella som skulle kalde regnen frem. Det var deres første single, fra deres første album som er blevet en klassiker. Det gik senere endnu bedre for bandets forsanger Jørgen Klubien da han skabte Cars som en af de største animationsfilm nogensinde.

Hvis Jørgen fik så gode ideer at kalde regnen frem for Isabella, så er her en opfordring om at gøre det samme.

Rihanna – Umbrella

Den næste sang var også en verdensplage, da den smukke Rihanna trak paraplyen op og modstod vandet fra oven.

Rihanna modstår regnen med sin paraply

Sangen kom i 2007 og Rihanna kommer fra Barbados, så hun har nok generelt oplevet mere solskin end regn. Det er en fantastisk mulighed for at shoppe i Fredericia, hvor der blandt flere af Fredericia Shopping i flere butikker har paraplyer, man kan tage med rundt og gøre Rihanna dansen efter.

The Weather Girls – It´s Raining Men

Her er også en klassiker, som er kendt i mange andre sammenhænge så man næsten har glemt originalen.

Chancen for at danse glad rundt i regnen til denne her er meget større end at vejrudsigten melder massivt nedbør hovedsagligt af mænd. Men på med gummistøvlerne og ud at synge med på denne klassiker i Pingvinspringvandet ved Rådhuspladsen.

Brixx – Video Video

Det sidste bud på en regnvejrssang er en tidligere Dansk Melodi Grandprix vinder fra tiden hvor videomaskinen var hot. Nu er der ingen der ser VHS, Betamax eller System 2000 mere, nu er det mere streeming. Så når du har været ude i regnen og den bare fortsætter med at sile ned, så hjem i stuen og tænd for color-tvet

Håber artiklen fik lyst til at ignorere regnvejr og få et lille smil på læben.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her