Statsminister Mette Frederiksen (A) gæster i dag MesseC i Fredericia til en konference om fremtidens Danmark, og i den forbindelse er hundredvis af demonstranter troppet op på Vestre Ringvej ved indkørslen til MesseC og foran hovedgangen.

Lønnen skal op, hop, hop, hop.

Det var et af budskaberne i de sange, som sygeplejerskerne sang, mens de stod ude foran indkørslen til MesseC på Vestre Ringvej, hvor de vinkede til alle de forbikørende biler. Flere af bilerne kvitterede med at dytte og vinke retur, mens andre kørte videre uden nogen form for reaktion.

Politiet er til stede i forbindelse med demonstrationen. (Foto: AVISEN)

Med sange og bannere gjorde sygeplejeskerne opmærksomme på, at de vil have mere i løn, og at valget lige faldt på MesseC i dag er der en særlig grund til. Det fortæller Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmarks formand, John Christiansen.

– Mette Frederiksen kommer her senere, og hun har ministre med, hvor man vil tale om fremtidens Danmark. Derfor jeg synes, at det er et godt sted og markere det, siger formanden.

Langs vejkanten står demonstranterne foran MesseC.

I længere tid har sygeplejerskerne strejket, og den er blevet udvidet, men John Christiansen fortæller, at sygeplejerskerne er klar til at blive ved.

– Kampgejsten er stadig intakt. Vi er startet på den trejde måned. Vi er klar til at fortsætte, men vi håber, at der snart kommer en reaktion, siger John Christiansen og kommer ind på, hvordan han synes regeringen har ageret i hele sagen:

– De gemmer sig bagom en retorik om den danske model , så jeg synes, at de snart skal ud af busken så vi kan få det stoppet og passe vores arbejde, konstaterer han.

De fremmødte havde blandt andet bannere og skilte med. (Foto: AVISEN)

John Christiansen anslår, at der er omkring 300 demonstranter til stede omkring MesseC, hvor også politiet er til stede med flere patruljer og en indsatsleder.