FHKs cheftræner, Jesper Houmark, var fuld af lovprisende ord om forsvarsspillet i fredericianernes sejr på 14-28 mod Frederikshavn.

Lørdag storsejrede FHK i Frederikshavn. Kampen startede godt med fredericianske briller, da stillingen efter 13-14 minutters spil var 2-7. Efterfølgende gik FHK dog i stå angrebsmæssigt, hvilket gjorde, at Frederikshavn fik reduceret til pausestillingen 11-12.

I anden halvleg kom Frederikshavn foran 13-12, men så vendte kampen på hovedet og FHK overtog scenen igen og vandt sikkert 14-28, efter hjemmeholdet kun scorede tre mål i de sidste 25 minutter af opgøret.

– Jeg synes kampen startede rigtig godt. Vi kom foran 7-2, og har egentlig godt styr på det. Vi begyndte så at skifte lidt ud og blev ramt af nogle tekniske fejl, som vi selv begår angrebsmæssigt. Vi tabte tre-fire bolde oppe i angrebet, og det gjorde, at Frederikshavn fik teten og kom lidt retur. Der blev også dømt et par angrebsfejl på os af nogle ellers fremragende dommere, men det gjorde, at der kom lidt uro i slutningen af første halvleg, siger Jesper Houmark til Fredericia Avisen og fortsætter:

– I anden halvleg startede vi undertal og kom bagud, men mureren inde på kassen (Jimmi Andersen, red.) lukkede af sammen med de seks mand, der dannede mureren i forsvaret. Jeg synes, at vores forsvarsspil var fænomenalt, og så må man bare sige, at vi fik noget ro på angrebmæssigt og spillede med omtanke.

Selvom Frederikshavn kom tilbage i kampen i slutningen af første halvleg, var fornemmelsen, at FHK havde styr på kampen. Derfor bevarede FHK-lejren også roen i pausen, hvor de fik snakket om tingene.

– Jeg sagde, at vi havde nogle tekniske fejl og vi egentlig bare skal slappe af, fordi vi nok skulle komme retur i kampen, selvom de lige havde fået teten. Så vi skulle bare bevare roen, og så snakkede vi lidt om, hvilket angrebsspil vi skulle sætte, fordi vi ville undgå de her presbolde for at lave tekniske fejl. Vi fik spillet Frederikshavn væk fra deres 3:2:1-forsvar og ned i deres 6:0. Det var lige det vi skulle omstille os på, lyder det fra Jesper Houmark.

Med sejren er FHK nu på otte point efter fem kampe med to point op til førstepladsen.