High:five og Middelfart kommune er gået sammen om en aftale, der skal hjælpe unge med en plettet straffeattest til at komme i arbejde. High:five er en organisation, som har fokus på at assistere landets private samt offentlige virksomheder med at skabe arbejds- og uddannelsesmuligheder til unge, som potentielt er i fare for marginalisering på grund af kriminalitet.

Det er en organisation, der har fået sin form efter satspuljen, og hermed er de finanseret af midler fra staten. High:five mener, alle har et medansvar for, at samfundet fungerer. Derfor kan man ikke ekskludere befolkningsgrupper med en kriminel baggrund, da de skal indgå i samfundet og være en del af sammenhængskraften, når de har afsonet deres straf.

Samme holdning deler Middelfart Kommune, herunder Arbejdsmarkedsudvalgets formand Mikkel Dragmose-Hansen, som tirsdag eftermiddag underskrev samarbejdsaftalen med direktør for High:five, Ole Hessel.

en smilende Mikkel Dragmose-Hansen kigger på, mens direktør for High:five, Ole Hessel, underskriver aftalen

I fællesskab skal de to parter motivere landets virksomheder til at ansætte unge mennesker, som ønsker en ny og bedre tilværelse. Derudover ligger der også noget forebyggende arbejde i aftalen, da High:five også ønsker at hjælpe 15-30 mennesker, der er i risiko for at ende i kriminelle omgivelser. Opgaven med at aktivere de unge i arbejdsmarkedet foregår i et sampil imellem offentlige myndigheder, uddannelsesinstitutioner og offentlige- og private virksomheder.

Samarbejdet mellem Middelfart Kommune og High:five skal således være med til at sikre, at aktørerne – i samarbejde med den unge – i fællesskab understøtter den unges vej til job og uddannelse. Derfor kan aktører fra Middelfart Kommune henvise unge mennesker, der har brug for støtten, til High:five, som hjælper med at finde et godt jobmatch. Her har det unge menneske også et ansvar for at tilegne sig det rette job eller uddannelse, da der er et grundlæggende krav til de unge, om at de har motivation og evne til at være modtagelige over for at gå i job eller uddannelse. Det betyder, at alle kriminelle aktiviteter skal tilhøre fortiden, og dermed skal den unge indstille sig på en stabil og stoffri tilværelse med fast bopæl.

Fakta om High:five

High:five blev etableret i 2006 af et erhvervsnetværk, og har til opgave at arbejde tværgående mellem myndigheder og virksomheder og skabe ordinære jobs til tidligere straffede og unge i risiko for at havne i kriminalitet. High:five har 23 ansatte og afdelinger i hele landet, og etablere mellem 200 og 250 match om året. Organisationen indgår ligeledes i et offentligt-privat samarbejde, hvor private virksomheder deltager aktivt i kvalificeringen af indsatte i fængslerne, så de matcher arbejdsmarkedets krav og forventninger.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer