DR kan i dag offentliggøre de otte sange og artister, der skal optræde live den 5. marts ved Dansk Melodi Grand Prix – hele Danmarks musikfest i Jyske Bank Boxen i Herning. Det er alene op til danskerne at kåre, hvilken af de otte helt nye sange, som skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Torino, Italien.

De otte sange og artister, der skal give danskerne en musikalsk festaften ved dette års Dansk Melodi Grand Prix den 5. marts i Jyske Bank Boxen i Herning er nu offentliggjort.

De otte sange og artister er:


– ’Vinden Suser Ind’ – Patrick Dorgan
– ’Rave med de hårde drenge’ – Fuld Effekt
– ’The Show’ – Reddi
– ’Happy Go Lucky’ – Morten Fillipsen
– ‘Let Me Go’ – Josie Elinor & Jack Warren
– ‘Kommet for at blive’ – Juncker

– ‘En Skønne Dag’ – Der Var Engang

– ’Hallelujah’ – Conf3ssions

Rækkefølgen er tilfældig.

Sange af høj musikalsk kvalitet

Ledende redaktionschef for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft, har set frem til endelig at kunne løfte sløret for de otte sange og artister:

– Efter de seneste år uden publikum får vi endelig muligheden for igen at invitere indenfor til hele Danmarks musikfest, og det glæder vi os virkelig meget til. Dansk Melodi Grand Prix binder generationer sammen, og det skaber et unikt fællesskab med musikken som omdrejningspunkt. Jeg synes, vi har ramt et musikalsk felt, der genremæssigt spænder bredt, og så må vi se, hvem danskerne mener skal repræsentere os ved Eurovision, siger han.

Her kan du høre de otte sange

Torsdag er de otte sange og artister løbende offentliggjort på P3 – i ‘Buffeten’, ‘Formiddag på 4’eren’, ‘P4 Play’ og ‘Det gode selskab’ på P5, og de er nu tilgængelige på dr.dk/grandprix og streamingtjenester.

Nye afstemningsregler

Som noget nyt har danskerne i år mulighed for at stemme i Grand Prix-appen hele ugen op til Dansk Melodi Grand Prix. Fra mandag den 28. februar til fredag den 4. marts kan man hver dag afgive én stemme på hver sang.

I første afstemningsrunde under tv-showet reduceres årets sange fra otte til tre. Her kan der stemmes både i appen og på sms. De tre sange, som går videre til anden afstemningsrunde, findes dermed på baggrund af ugens og aftenens stemmer på appen og sms.

I anden afstemningsrunde nulstilles afstemningen, og vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det udelukkende aftenens app- og sms-stemmer, der afgør resultatet. Man kan under tv-showet afgive én stemme til hver af sangene i hver af de to afstemningsrunder.

Grand Prix-appen kan downloades i App Store og Google Play fra den 18. februar klokken 9.00. Samme dag afsløres årets rækkefølge i tv-showet. Læs mere om de nye afstemningsregler og Grand Prix-appen her.

Dansk Melodi Grand Prix bliver sendt lørdag den 5. marts klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Du kan som optakt til tv-showet lytte til podcasten ‘Opvarmning til DMGP’ med DR-værterne Line Kirsten Nikolajsen, Anders Ugilt, Lotte Friis og Jørgen de Mylius fra den 14. februar i DR Lyd.

Man kan også være med, når Line Kirsten Nikolajsen og Anders Ugilt sammen med P3’s ‘Buffeten’, ‘Formiddag på 4’eren’, ‘Dagens Quiz’ på P5 og ‘Aftenshowet’ på DR1 og DRTV tager rundt i Danmark og varmer op til årets musikfest i radio, tv og digitalt fra den 28. februar.