Sommer-blomster.dk, der ligger på Assensvej i Middelfart, er klar til en ny sæson. Indehaver Jens Juel Larsen fortæller, at han mærker tendensen med bæredygtighed, og det har han taget højde for.

Den er lige oppe over. Den 1. april slår Sommer-blomster.dk dørene op til en ny sæson. I 2019 åbnede butikken på Assensvej, hvor Gartneri Hyllehøj tidligere lå. Forinden drev Jens Juel Larsen butikken fra Fuglsang Allé i Fredericia, og generelt har han stor erfaring med branchen, da han købte sit første garnere i 1998 i Stige nord for Odense.

Sommer-blomster.dk er et havecenter, der har sæsonåbent. Vi har åben april, maj og juni. Vi prøver at skaffe de bedste planter i den periode, og det er der, hvor man kan sælge flest varer. Vi gør meget i danske varer, men der er ting vi skal skaffe fra Tyskland selvfølgelig og ting syd fra som vi ikke kan lave i Danmark. Grøntsager, krydreurter osv. er danske og noget af det er økologisk, siger Jens Juel Larsen.

Selvom turen nu er gået over til Fynssiden af Lillebælt oplever Jens, at der kommer kunder fra det jyske, som skal udforske det store drivhus.

– Vi har sørget for mange ting, vi lå tidligere i Fredericia, og nu ligger vi med et dejligt drivhus, hvor der kommer en del fra Fredericia. Vi har et meget bredt sortiment, da vi køber ind over alt , da vi skal gøre det så spændende som muligt. Alle spiselige ting er meget interessante og ting folk kan have stående i flere år, forklaer Jens Juel Larsen.

I det 2500 kvadratmeter store drivhus, som Sommer-blomster.dk lejer sig ind i, mærker man den genrerelle samfundstendens med økologi og bæredygtighed.

– Det er helt sikkert, og man kan sige, at grøntsagerne er økologiske fordi kunderne har spurgt efter det. Derfor har vi fundet en producent, der leverer det Det er vigtigt at sige, at de danske spiselige ting, hvis de ikke er økologiske, er dyrket bæredygtigt og uden gift eller noget. Kun med dyr som beskyttelse, men det er en trend der kommer mere og mere frem, siger Jens Juel Larsen.

Sommer-blomster.dk har åbent alle ugens dage fra klokken 10:00 – 17:00 fra den 1. april og frem til slut juni.