Hvert år er der børn, der kommer til skade med snore fra gardiner og persienner. Ulykkerne sker, når børnene får snoren rundt om hals, arme eller ben. Vælg derfor altid børnesikre gardiner, hvis du har små eller større børn i huset. Et besøg hos Garant Fredericia viser, at problemet tages alvorligt. Her har man for længst opgraderet alle produkterne, så de lever op til de skærpede anbefalinger om børnesikkerhed.

Langt de fleste af os børnesikrer vores stikkontakter, døre, vinduer, trapper, ovne mv., men mange glemmer at børnesikre gardiner og solafskærmning. Det kan skabe farlige situationer for børnene. Lavthængende gardinsnore kan nemlig føre til ulykker, hvor barnet i værste fald bliver kvalt i snoren fra gardiner. De farlige situationer opstår, fordi de fleste gardinsnore danner en løkke.

Der er dog flere ting, man selv kan gøre for at afhjælpe problemet. Niels Toft fra Garant Fredericia, en del af landets største kæde af gardinforretninger, kommer her med en række gode råd til forældre og andre, der har børn i huset.

– Det vigtigste at sørge for er, at gardinsnorene ikke hænger for lavt. Ved at placere dem højt kan man undgå, at børnene får dem viklet rundt om halsen. Vi anbefaler, at de slutter 1,5 meter over gulvet. Derudover er det en rigtig god idé at have såkaldte ”break away”-samlere, så løkker på kæder og snore brister ved en vis vægtbelastning, forklarer Niels Toft.

De fleste gardinulykker sker med børn i 1-2 års alderen, der lige er startet med at gå, men ikke har en fuldt udviklet motorik. Men det kan også gå galt for større børn, når de for eksempel løber rundt og leger. Det er derfor vigtigt at være opmærksom alle de steder, hvor børn færdes.

En personlig og børnesikker løsning

Sidste år kom der en ny EU-standard, som fremsætter en række anbefalinger til funktion og sikkerhed ved indvendig afskærmning af vinduer og døre. Medarbejderne hos Garant er uddannet i sikkerheden om gardiner, og samtlige af gardinprodukterne i Garant Fredericia lever op til EU-standarden.

– Alle vores produkter er børnesikre, så man kan trygt lade sine børn lege i fred. Vi tilbyder mange spændende løsninger, hvor vi både har taget højde for sikkerhed, brugervenlighed og æstetik. En populær løsning for mange er at vælge gardiner og solafskærmning uden snore og med motor. Besøg en af vores butikker, eller bestil et besøg af gardinbussen, så kan vores uddannede fagfolk vejlede jer til den bedste løsning, lyder opfordringen fra Niels Toft.