Der var tre nominerede til årets handicappris, og prisen går i år til Lydavisen Fæstningsjournalen

I dag den 3. december blev handicapprisen uddelt for fjerde år i træk i Fredericia. Vinderen blev afsløret i en video, som du kan se på Fredericia Kommunes facebookside.

Handicapprisen blev indstiftet i 2019 af Senior- og Handicapudvalget og Handicaprådet for at sætte yderligere fokus på handicapområdet og belønne særlige initiativer, der gør det muligt for mennesker med handicap at være en aktiv del af samfundet.

I år var der i alt syv indstillinger til prisen, og Handicaprådet nominerede tre til handicapprisen: Lydavisen Fæstningsjournalen, Daglig Brugsen Egeskov og Tandemklubben.

Et enigt Handicapråd og Senior- og Handicapudvalg har valgt at give Handicapprisen 2022 til Lydavisen Fæstningsjournalen.

– Det har været en svær beslutning, men vi er i Handicaprådet enige om, at Lydavisens skal hyldes for deres gode og vedholdne frivillige indsats siden 1976. Der var mange gode indstillinger, som gjorde indtryk, og jeg vil gerne takke for dem alle. Det varmer at læse om alle de gode tiltag, der er rundt omkring i kommunen, og som er med til at skabe lige muligheder for alle, siger Belinda Videsen, formand for Handicaprådet.

Lydavisen Fæstningsjournalen er indstillet af Frivillighedscenteret for blandt andet de frivilliges ihærdige og vedholdende arbejde.

– Lydavisen Fæstningsjournalen er et fantastisk tilbud til blinde, svagtseende og andre, der af forskellige årsager ikke er i stand til at læse en almindelig avis. Men med Lydavisens og de frivilliges utrættelige sociale arbejde har disse borgere mulighed for på lige fod med alle andre at følge med i nyheder, der er med til at sætte dagsordenen lokal, nationalt og internationalt. De frivillige ildsjæle fra lydavisen Fæstningsjournalen gør en stor forskel for synshandicappede mennesker, hvilket er helt utroligt flot, siger formanden for Senior- og Socialudvalget, Søren Larsen.

Daglig Brugsen Egeskov var nomineret til prisen for deres indsats for at være en inkluderende arbejdsplads og arbejder for, at alle føler sig som en del af arbejdsfællesskabet. Tandemklubben var nomineret for at give blinde, svagsynede og andre med handicaps mulighed for at komme ud på cykelture i sommerhalvåret.