WHO advarer om, at halvdelen af Europa inden for få uger vil blive smittet med Omikronvarianten.

Dr. Hans Kluge har på et pressemøde, afholdt af WHO, at Omikron er en ”vest-til-øst-tidevandsbølge”, som er fejet hen over regionen oven på en stigning i Delta-varianten. Fremskrivningen er baseret på de syv millioner nye tilfælde, der er rapporteret i de første uger af 2022. Antallet af infektioner er mere end fordoblet i den periode.

Verdenssundhedsorganisationen har advaret om, at halvdelen af ​​Europa vil have fanget Omicron Covid-varianten inden for de næste seks til otte uger.

– I dag repræsenterer Omicron-varianten en ny vest-til-øst tidevandsbølge, der skyder hen over regionen oven på Delta-stigningen, som alle lande forvaltede indtil slutningen af ​​2021, sagde Dr. Kluge til pressekonferencen.

Han citerede Institute for Health Metrics and Evaluation for at forudsige, at “mere end 50 procent af befolkningen i regionen vil blive inficeret med Omicron i de næste seks til otte uger”.

Flere ting tyder på, at Omikron er mindre tilbøjelig til at gøre folk alvorligt syge end tidligere coronavarianter, men Omikron er stadig meget smitsom, og kan smitte mennesker, selvom man er fuldt vaccineret.

Som følge af den nye udvikling har medicinalfirmaet, Pfizer, udtalt at de vil være i stand til at lancere en version af deres vaccine, der giver en særlig beskyttelse mod Omikron. Vaccinen kan rulles ud til marts, men sundhedseksperter siger, at det endnu ikke er klarlagt, om det er en nødvendighed.