Fredericia Musicalteater var klar til at ansætte en leder 2-3 uger inde i rekrutteringsprocessen, men Kulturstyrelsen gjorde bestyrelsen klogere på området, hvorfor man så på mulighederne igen med et bredere perspektiv. Det førte i sidste ende til ansættelsen af Ferry Hogeboom og Ole Justesen, et resultat, som bestyrelsesformand, Grete Højgaard er meget tilfreds med.

Måneders ventetid på den nye teaterledelse er slut. Ferry Hogeboom og Ole Justesen blev i går præsenteret som nye ledere af Fredericias Musicalteater. Bestyrelsesformanden var meget tilfreds med koblingen mellem Justesen og Hogeboom, der har begge kommer præcis med de elementer, som man har brug for i genombygningen af et teater i Fredericia.

Pressemødet foregik i Fredericia Musicalteaters lille sal. Her var det en stolt bestyrelsesformand (nummer to fra venstre) der bød velkommen til de to nye ledere. Fra højde: Ole Justesen, Ferry Hogeboom. Fra venstre, Viceborgmester i Fredericia Kommune, Susanne Eilersen.

– Jeg synes på alle måder, at vi har vist internationalt format i en by, hvor vi allerede har mennesker tilknyttet fra udlandet, som bor i Fredericia, blandt andet Jonathan, der er leder for musicalakademiet. Det samarbejde, der er omkring uddannelse og teater er noget af det vi skal dyrke meget mere. Samtidig er Fredericia kendt i det store udland, indleder Grete Højgaard.

Se indslaget og interviewet med Bestyrelsesformand for Fredericia Musicalteater, Grete Højgaard.

Hvad der lignede en “walk in the park-proces” endte med at tage lang tid. Slots- og Kulturstyrelsen kom med på råd, og samtidig besluttede bestyrelsen, at man ikke kunne rekruttere den nye ledelse via onlinemøder, hvorfor man bad kandidaterne komme til Fredericia. Det betød, at de udenlandske kandidater skulle lade sig coronateste et hav af gange, men også gå i frivillig isolation.

-Vi troede, at det gik stærkt med rekrutteringensprocessen. Vi lagde annoncen op, og så fik vi et møde med Slots- og Kulturstyrelsen, der sagde, at det gik for stærkt og det var vi ikke enige i, men da vi forstod årsagen hjalp det på det hele – blandt andet er en af årsagerne, at sæsonen går på tværs af kalenderåret og dvs. de menensker vi havde til samtale, havde ikke mulighed for at starte, fordi de havde engagementer for det kommende år. Sådan er det på den ene eller andet led, men derudover lagde de vægt på, at vi fik en med, der er vant til at begå sig i den verden sådan, at vi er sikre på, at processerne overholdes og vi lægger op til de rigtige ting, siger Højgaard og fortsætter:

– Jeg kan sige, at det med de mange samtaler skyldes det udenlandske felt, fordi de første samtaler foregik på Teams og man kan sige mange gode ting om det, men det med at mærke et menneske på den anden side af skærmen, er jeg på ingen måde dygtig til, og det følte den øvrige bestyrelse heller ikke, at de var. Efter et par samtaler på Teams blev vi nødt til at spørge, om vi kunne få kandidaterne hertil byen. Det var vanskeligt, da de skulle gå i isolation derhjemme og testes når de kom her og tage en timeout efterfølgende og komme tilbage til deres job.

Ferry Hogeboom tog regler fra første møde ansigt til ansigt.

-Hvis du havde spurgt mig inden pressemødet, så havde jeg sagt, at det skulle være en dansker vi skal have – en der kan tale med folk på gaden, men da vi havde oplevet Ferry og hans præsentation, vi var solgt. Vi bad kandidaterne præsentere deres tanker om de første to års program. Vi blev betaget af hans energi og imødekommenhed og hans viden omkring det, han arbejder med. Det var et rigtig spændende møde, så vi kunne se henover, at han ikke kan tale dansk endnu. Vi har bedt ham om at lære det, og han er allerede nu startet med at kunne sige få ting som goddag, jeg heder Ferry, godmorgen og så videre. Han skal nok lære at tale dansk, siger en meget tilfreds bestyrelsesformand og fortsætter:

– Der er mange ting indenfor teaterverdenen, som jeg som erhvervskvinde ikke har sat mig ind i. Der er mange ting, der adskiller sig fra en almindelig administrationsstilling og derfor er den rigtige beslutning at finde en med erfaring indenfor området, da man godt kan kan blive skræmt, hvis man ikke har baggrunden der passer til. Her var valget af Ole Justesen det helt rigtige.

Samtidig bliver Fredericia Musicalteater fremadrettet ledet af en ligestillet ledelse.

– Ferry og Ole skal arbejdet helt ligestillet. Hvis der kommer ting, så må vi forvente, at de bringer det for bestyrelsen, men vi har sammenkørt deres profiler med firmaet, der hjalp os med rekrutteringen. Ham der hjalp til sidst, sagde at det er meget sjældent, at han har fundet to forskellige menensker , som supplerer hinanden så godt, fortæller Grete Højgaard.

Hvad er ambitionerne – hvor mange medarbejdere, skal der være med fra start?

– Lige nu er det, vi har lagt op til, at der er 8-9 fuldtidsansatte. Vi kan ikke sige andet end sporerne skræmmer. De to herrer skal sikre sig, at vi ikke kommer til at løbe løbsk på økonomien, slutter Grete Højgaard.

Læs også

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer