148 glade borgere gik på opdagelse i de mange aktivitetstilbud på Aktivitetsmessen i Strib Fritids- og Aktivitetscenter fredag den 6. oktober 2017. Messen summede af liv og var et godt udtryk for det meget varierede udbud af foreningstilbud, som Strib, Vejlby, Aulby, Røjle, Staurby og Kustrup kan tilbyde.

Sundhedsafdelingen, Ældrerådet og Frivilligcentret i Middelfart Kommune stod bag Aktivitetsmessen i Strib Fritids- og Aktivitetscenter fredag d. 6. oktober 2017. Her var 19 forskellige foreninger og klubber mødt op for at præsentere de aktiviteter, de tilbyder for seniorer/pensionister i Strib og omegn.

Mange forskellige aktivitetstilbud i Stribområdet
De deltagende foreninger vidnede om et aktivt lokalsamfund med mange ildsjæle og aktivitetsmuligheder. Konstitueret Sundhedschef Rikke Rytter Lindegaard fortæller:

”Stribområdet rummer rigtigt mange spændende tilbud til seniorer, så bare fordi man er blevet lidt grå i toppen eller gået på pension, så er her ingen undskyldning for ikke at holde sig i gang. Her er tilbud om både motion, kreative aktiviteter og sociale fællesskaber. Mange foreninger indeholder flere af disse elementer og flere borgere er allerede aktive i flere forskellige foreninger. Det er et godt tegn – for undersøgelser viser nemlig, at vi lever et sundere og længere liv, når vi husker at være aktive både socialt og fysisk. Og det er der rig mulighed for i Strib og omegn”.

Mulighed for afprøvning af aktiviteter
Hos flere stande var der mulighed for afprøvning af foreningernes aktiviteter. Interesserede borgere kunne udfordre sig selv bl.a. med Bowls-spil, bordtennis, romaskine og styrketræning ved Motion i Dagtimerne, forskellige former for træning ved Strib Badminton- og Gymnastikforening samt yoga ved Yoga i Strib. Danmarks Naturfredningsforening havde udstyr med til at undersøge planter fra naturen, og ved Ældrerådets stand kunne borgerne få vejledning i at stemme til Ældrerådsvalget i efteråret 2017.

En hyggelig og inspirerende eftermiddag
Messens formål var at støtte op om, at der bliver flere lokale aktivitetstilbud for de ældre borgere. Samtidig var der også et ønske om at øge kendskabet til de tilbud, der allerede er. Det resulterede i en hyggelig og inspirerende eftermiddag, hvor borgerne kunne møde foreningerne efter, at borgmester Johannes Lundsfryd Jensen bød velkommen.

Som afslutning blev der udtrukket sponsorerede gevinster fra flere lokale foreninger, der deltog i aktivitetsmessen. Præmierne blev sponsoreret af Motion i Dagtimerne, Lillebælt Sport og Kultur, Strib Husmoderkreds, Patchwork Pigerne Rudbækshøj, Centerrådet på Rudbækshøj, GUF, Danmarks Naturfredningsforening, Yoga i Strib samt LOOP Fitness. Præmierne var bl.a. medlemsskaber til nogle af foreningerne, gavekort til gratis træning i en afgrænset periode, håndklæder, drikkedunke, postkort, tasker og billetter til fællesspisning samt julefrokost.