At Willy Feddersen nu er fortid som kommunaldirektør i Middelfart Kommune, havde mange ikke set komme. Kilder, som Danske Digitale Medier A/S har talt med troede, at Feddersen sad sikkert i stolen.

Mandag fulgte et enigt Middelfart Byråd indstillingen fra Økonomiudvalget om at afskedige Willy Feddersen som kommunaldirektør, men det lå ikke i kortene, at den 59-årig Feddersen nu skal ud at finde sig et nyt arbejde.

– Willy har haft jobbet i to år og tre måneder, og kigger man på det på landsplan, sidder man gennemsnitligt fire år i stillingen ad gangen, så der er måske en tendens på vej, hvor kommunaldirektører skiftes hurtigere end i gamle dage. I Middelfart har der ikke været tradition for at skifte ud ofte. Willys forgænger, Steen Vinderslev var kommunaldirektør i otte år inden, at han sagde farvel i 2019. Rygterne i erhvervs, forenings- og kulturlivet siger, at Willy var en behagelig og dedikeret mand, der dog primært var forvaltningens mand, men muligvis vil det nye byråd, der har lanceret en række nye visioner for Middelfart, have en mere offensiv profil. Altså en der kan angribe offensivt for at tiltrække virksomheder, borgere og turister. Middelfart er allerede kendt for klimatopmødet, men har haft behov for et offensivt skifte, hvis kommunen for alvor skal trække folkelig opbakning til projektet. Det er den officelle forklaring i hvert fald, siger politisk- og erhvervskommentator på Danske Digitale Medier A/S, Andreas Dyrhberg Andreassen.

Normalt i forbindelse med en afskedigelse af en kommunaldirektør går snakken i krogene om rygter på forhånd, men det har ikke været tilfældet med Willy Feddersen.

– Alle i det politiske og kommunale miljø fortæller, at kommunaldirektøren var en overrasket og chokeret mand, da han fik nyheden om, at økonomiuvalget indstillede til en fritstilling. Normalt ser man skriften på væggen inden, så på den måde er det et chok for Middelfart. Læg dertil, at borgerne nu skal af med en pose penge til en mand, der har en kontrakt, der giver ham løn i en længere periode, siger Andreas Dyhrberg Andreassen og fortsætter:

– Willy er 59 år gammel og har i næste hele sin karriere været ansat i Haderslev Kommune og det kan være han går konsulentvejen nu, og skal lave noget for netop dem igen. Han har selv udtrykt på LinkedIn, at han har været glad for tiden i Middelfart, og at han ser byen som et smukt og godt sted i Danmark. Han udtrykker glæde over arbejdspladsen, men det er et chok, at Middelfart Kommune siger farvel til ham.

– Reaktionerne har været mange i det ganske land. På det kollegiale plan hos andre kommunale direktører havde man heller ikke set det komme. Andre observatører vil pege på en mindre amerikanisering, når man har et nyt politisk hold, skifter man også ud på direktørposten, fortæller Andreas Dyhrberg Andreassen.

Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (A), var selv med til at ansætte Willy Feddersen. Dengang sagde han følgende:

– I Willy Feddersen har vi først og fremmest fået en utrolig stærk og erfaren leder. Willy har et usædvanligt godt kendskab til alle dele af den kommunale virksomhed og samtidig et rigtig godt blik for, hvad der skal til for at få borgere, virksomheder og foreninger til at spille sammen om at skabe udvikling og fremdrift i et område, forklarede han.

Nu har piben dog fået en anden lyd, da Willy Feddersen er fortid i Middelfart Kommune.

– Med den kommentar fra Johannes Lundsfryd i oktober 2019 virker det mærkeligt, at Willy nu skal pakke sin kuffert og gå, men det kan jo være meget simpelt, at han ikke har leveret varen hos en ambitiøs kommune, der vil fremad, slutter Andreas Dyhrberg Andreassen.

Middelfart Kommune oplyste mandag aften, at rekrutteringen af en ny kommunaldirektør er igangsat, og at ambitionen er at have en ny kommunaldirektør, der kan tiltræde den 1. juni. I mellemtiden er direktør for Teknik og Miljø, Thorbjørn Sørensen, konstitueret som kommunaldirektør.