FHK skal på langfart lørdag, hvor turen går til Frederikshavn. Mere end 500 km skal tilbagelægges i bus i løbet af lørdagen, og der skal hjemturen gerne være med to point i bagagen.

Imodsætning til sidste sæson, hvor Frederikshavn lignede et hold ude af form, rapporteres det, at nordjyderne er blevet mere fit i denne sæson. Det hænger muligvis sammen med, at FFI har fået ny træner i form af Morten Holmen, der blandt andet i en lang årrække har været træner i Norge, men også er et kendt ansigt i det nordjyske håndboldmiljø.

På Frederikshavn-mandskabet har Morten Holmen blandt andet sønnerne Casper og Daniel Holmen på holdkortet. Casper er en af Frederikshavns mest målfarlige spillere med 18 mål i fem kampe, hvilket gør ham til nordjydernes fjerde mest scorende spiller.

Jesper Houmark og co. skal særligt holde øje med den irske højre back, Joshua Grace. I Frederikshavns seneste kamp mod HØJ nettede han syv gange og er også nordjydernes topscorer i sæsonen med 24 mål.

Det rapporteres, at der venter FHK stor opbakning i Arena Nord. Meldingerne går på, at HK Ultras møder talstærkt op til opgøret. Der bliver også brug for opbakningen, idet der er et stort anlagt dobbeltarrangement i Arena Nord, hvor kampen mellem Frederikshavn og de fredericianske gæster er kampen, der sluttes af med.

I sidste sæson vandt FHK hjemmekampen mod Frederikshavn i overlegen stil med 36-26. Med til historien hører dog, at FFIs storskytte Sebastian Andersen måtte udgå allerede i første halvleg og nordjydernes spil efterfølgende faldt fra hinanden. Det omvendte opgør i Frederikshavn endte 28-28 i sæsonens sidste spillerunde, hvor FHK ikke havde noget at spille for.

Imodsætning til kampen mod TMS Ringsted skal FHK optimere forsvarsspillet. At lukke 33 mål ind er alt for meget, og det sker meget sjældent, at man vinder kampe ved at lukke så mange mål ind. Til gengæld bør man i de fleste tilfælde vinde, når man når op på 30 mål, og derfor skal fredericianerne fortsætte takterne angrebsmæssigt.

Der er kampstart mellem Frederikshavn og FHK klokken 16:00. Fredericia Avisen liveopdaterer fra opgøret på vores Facebook-side, som kan findes HER.