På Middelfart HKs Fynsseriehold, der er ubesejret efter tre kampe, er der en del fredericianske rødder, som der nu er samlet. Fredericia AVISEN har snakket med Christian Johansen, der spiller for Middelfart-mandskabet.

For år tilbage tørnede Christian Johansen ud for FHK. Først som bobler omkring klubbens førstehold, da han var helt ung og klubben var i ligaen. Sidenhen spillede han for FHKs andethold, men da klubben gik konkurs, blev han en fast bestanddel af førsteholdet i både Jyllandsserien og 3. division.

I forbindelse med oprykningen til 2. division søgte Christian væk fra FHK, og nu har han i et par sæsoner tørnet ud for Middelfart, hvor der nu er samlet en stor forsamling af FHK-drenge på holdet.

”Der er vel kun to på vores Fynsserie-hold, der ikke har spillet i FHK. Det er Bjarke Fohlmann og Viktor Rahbek. Resten har spillet i FHK på et tidspunkt,” siger Christian Johansen, der blandt andet har sin lillebror Mathias med på holdet og de tidligere førsteholdsspillere i FHK, Anders Johansen og Søren-Emil Jochumsen.

Træneren for Middelfarts Fynsserie-hold har også en lang fortid i FHK. Det er Søren Hougaard, der hidtil i denne sæson er ubesejret.

”Vi har spillet tre kampe, og har vundet dem alle, men vi tabte egentlig kamp to. Vi lagde nedlagde protest, da Ollerup Skerninge G.&I.F. havde brugt en ulovlig spiller. Vi fik medhold og vandt derfor kampen,” fortæller Christian og komer ind på niveauet i Fynsserien:

”Niveauet i Fynsserie er højere end i Jyllandsserien. På Fyn er der kun én pulje, hvorimod der i Jylland er otte. Derfor er de gode hold i Jyllands spredt ud over alle puljerne, men det kan de ikke være på Fyn. OH 77 Odense, som vandt Fynsserien i sidste sæson, er et godt eksempel. De har vundet fem ud af fem kampe i 3. division i denne sæson. Så niveauet er højere i Fynsserien. Vi spillede også selv fire træningskampe mod 3. divisionshold, og vandt alle fire. Vi havde også en pokalkamp mod SUS Nyborgs 2. divisionshold, som kom i stærkeste opstilling. Vi tabte med to, men følte bagefter, at vi kunne have vundet, hvis marginalerne var gået vores vej.”

Hvordan er det at være samlet så mange FHK-gutter i samme klub?

”Det er fedt. Man kunne have spillet i Kolding HK, Ejby, Jyllandsserie i FHK eller noget helt fjerde, men så ville man ikke have det samme til fælles med alle spillerne på holdet. Her har vi et helt andet sammenhold i hele truppen. Vi mødes tit og hygger. Det sociale vægter vi meget, og måske endda mere end det håndboldmæssige,” udtaler Christian Johansen, der dog understreger, at Middelfart går på banen for at inde:

”Om det er Fynsserie eller 3. division er lidt underordnet for os. For os er det sociale det vigtigste, men vi vil selvfølgelig vinde alle kampe. Vi træner to gange i ugen, men vi skal ikke op på mere end det. Hvis vi rykker op i 3. division er det fint, men ikke mere end det for mit eget vedkommende,” siger Christian og slutter:

”Vi har også fået tilkendegivelser fra flere herfra området om, at de gerne vil spille for os, hvis vi rykker op. De skal dog komme af sig selv, og lysten skal drive det. Ingen får noget for det, og alle betaler kontingent – betaler man ikke, kommer man ikke med til kamp,” lyder det fra Christian Johansen.

Skriv et svar