En ny aftale mellem Fredericia Maskinmesterskole og Trekantområdet Danmark betyder, at skolen fremover vil uddanne med maskinmestre med særligt fokus på produktion. Det er nemlig særlig efterspurgt arbejdskraft i Trekantområdet, der også er kendt som Danmarks Produktionscentrum.

Om mindre end et år kan de første studerende på Fredericia Maskinmesterskole vælge at specialisere sig i industriel produktion. Hidtil har valget stået mellem de tre linjer maritim, offshore og energi. Men en stigende efterspørgsel på tekniske ledere i Trekantområdets mange industrivirksomheder betyder, at maskinmesterskole og Trekantområdet Danmark har indgået et partnerskab omkring den nye uddannelse.

– Vi glæder os over udviklingen, som på mange måder er et helt naturlig næste step for os. Vi har kapacitet til fortsat udvidelse, og selv om maskinmesteruddannelsen oprindeligt er en maritim uddannelse, arbejder cirka hver tredje maskinmester faktisk i industrien, siger Torben Dahl, der er rektor på Fredericia Maskinmesterskole.

I partnerskabet indgår også en aftale om, at Trekantområdet Danmark hjælper skolen med at markedsføre den nye uddannelse overfor potentielle nye studerende, ligesom sekretariatet hjælper med at etablere et netværk af produktionsvirksomheder, der både kan fungere som grundlag for etablering af et advisory board/aftagerpanel og som praktikpladser.

Samarbejdet med maskinmesterskolen er et vigtigt element i Trekantområdets arbejde på at sikre kompetent arbejdskraft til områdets virksomheder. Et arbejde, der også omfatter bestræbelser på at få en ingeniøruddannelse til området.

– I Trekantområdet har vi landets største vækstrater. Det er vi selvfølgelig rigtig stolte over. Derfor gør vi også alt for at hjælpe vores virksomheder med de nye udfordringer, som væksten giver – herunder at finde kompetent arbejdskraft. Maskinmesteruddannelsen rummer et stort potentiale for at kunne levere kompetent og efterspurgt arbejdskraft til Trekantområdets mange produktionsvirksomheder, så vi er rigtig glade for den nye aftale, siger Jacob Bjerregaard, næstformand i Trekantområdet Danmark og borgmester i Fredericia.

Fakta om uddannelsen til industriel maskinmester

Valgfagene på 5. modul bliver produktionsorienterede (20 ECTS)
Professionspraktik og bachelorprojekt på 6. modul bliver produktionsorienterede (30 ECTS)
Virksomhedspraktik (45 ECTS) og dele af værkstedsforløb (45 ECTS) for studerende med gymnasial baggrund bliver produktionsorienterede


Fakta om Fredericia Maskinmesterskole

450 studerende på hovedcampus i Fredericia
200 studerende på campus i Esbjerg stigende til 250-300 om et år
83 ansatte, heraf 50 undervisere
En omsætning på ca. 60 millioner kr.