På Erritsøhus Strand, der ligger bag Krygersparken, fraråder Fredericia Kommune, at man hopper i bølgen blå.

I badesæsonen – fra 1. juni til 1. september – kontrollerer Fredericia badevandet ved otte stationer langs kysten for at sikre, at vandet er sundhedsmæssigt forsvarligt at bade i. Badevandet analyseres for indhold af E. Coli (fækale colibakterier) og enterokokker (fækale enterokokker).

I alt foretager Fredericia Kommune analyser på otte badestrande i Fredericia, og ved den seneste måling den 20. juni 2022 er enterokker-tallet oppe på 720. Ifølge Fredericia Kommune betyder et tal på over 400, at der er tegn på at vandet er forurenet. Også E.Coli-tallet er for højt, da tallet skal være under 250 for at det er godt badevand. Tallet er oppe på 1820, hvilket i lighed med enterokker-tallet er tegn på forurening.

Som følge af det har Fredericia Kommune valgt at sætte et skilt op på stranden med, at badning frarådes, og det fremgår ligeledes på oversigen på kommunens hjemmeside.

Ved de øvrige strande, som er Bøgeskov Strand, Trelde Næs Strand (blå flag). Østerstrand v. Lundingsvej, Østerstrand v. badebroen (blå flag), Østerstrand v. Roklubben, og Skærbæk Strandpark (blå flag), viser analysen, at det er godt badevand. 

Man finder Fredericia Kommunes analyse af badevandet ved at klikke her.