Fredericia Håndboldklub spillede i dag sæsonens anden træningskamp hjemme i thansen ARENA. Modstanderen var ligaoprykkerne fra HC Midtjylland. Efter en pauseføring på 15-10, endte kampen med en FHK-sejr på 31-26.

FHKs højre back, Anders Kragh Martinusen var godt tilfreds med dagens sejr, og det spil, som FHK viste under kampen.

– Jeg synes ikke, der var den store forskel i vores optakt. Det er stadigvæk det samme, vi arbejder med på træningsbanen. Det er samme vilje til at ville vinde kampen, også selvom det er en træningskamp. Det går han (Guðmundur Guðmundsson, FHKs cheftræner, red.) meget op i, fordi i starten skal vi træne og vinde. Derfor skal vi præsterer, når vi spiller de her træningskampe, fortæller Anders Kragh Martinusen.

Cheftræner, Guðmundur Guðmundsson Foto: AVISEN

HC Midtjylland kom tættere og tættere på i anden halvleg via en god kontrafase, men det fik hjemmeholdet løst.

– HC Midtjylland kommer i dag, særligt i anden halvleg, med et tryk i kontrafasen, der presser os en lille smule. Det synes jeg ikke, at svenske IFK Kristianstad gjorde på samme måde forleden i den første træningskamp, siger han.

Foto: AVISEN

Fredericia-mandskabet arbejder samtidig med en klar målsætning om at vinde træningskampene.

– Det er dejligt at vinde. Det er ikke fordi, man ikke går ind til træningskampe for at vinde. Det gør man. Det er dog dejligt, at der også bliver sat fokus på, at det ikke bare er for at teste forskellige kombinationer, men det handler også om at vinde kampene, fordi det mentalt giver overskud at komme fra kampene med en god fornemmelse, og ikke en dårlig, siger han.

I år spiller FHK mange af de samme systemer som i de tidligere år, men der er nye aspekter i spillet, afslører højrebacken:

– Defensivt kører vi et offensivt forsvar, men med andre regler i omstillingen end sidste år. Det skal vi omskole os til. Vi går fra et lidt mere individuelt offensivt forsvar til et mere kollektivt og hjælpende offensivt forsvar, siger Martinusen og uddyber:

– Angrebsmæssigt har vi fået flere dueller implementeret i vores angrebsspil, så det ikke er et stationært system, vi skal i gang med. Der er meget mere tryk på, samtidig med, at vi bevarer overblikket, fordi vi ikke skal trykke hver gang, vi skal også bevare overblikket, og finde den gode chance. Det er en balancegang hver gang. Vi har forskellige startsystemer, som vi kan angribe på.

– Der er altid mange, der byder sig til. Guðmundur Guðmundsson er kommet med et mere tempofyldt angrebsspil, det synes jeg er fint. Der er lidt mere duelspil, hvilket passer mig rigtig fint. Jeg vil gerne tage dueller. Jeg vil gerne skabe plads til de andre, og jeg kan se, at de andre også er gode til at skabe plads til mig, så jeg synes, at det ser ud som om, at det kører meget godt, tilføjer Martinusen, der skal i aktion igen søndag.

Søndag møder FHKs Team Sydhavsøerne i sin tredje træningskamp. Det er en kamp, som Martinusen ser frem til.

– Vi skal fortsat træne os til at vinde. Vi skal spille 2 x 30 minutter, komme med samme indstilling og en lyst til at vinde træningskampene, det skal vi også mod Sydhavsøerne, slutter Anders Kragh Martinussen.