Fredericia Håndboldklub tog i dag imod HØJ Elite på hjemmebane i thansen.dk ARENA. En kamp, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at revanchere sidste rundes gysernederlag i Odder. HØJ var placeret på 12 pladsen med fire point for otte kamp, imens FHK har hentet 10 point, og dermed aktuelt var placeret på en femteplads i en meget tæt 1. division. 

FHK fik en skidt start på kampen, hvor intet lykkedes i angrebsspillet. Efter fem minutter havde holdet ikke formået at passere HØJs målmand, legenden Peter Nørklit. Til gengæld havde HØJ fundet maskerne tre gange. Jimmi Elmgaard fik dog hul på den negative bølge med en elegant skruebold, men Fredericiaskytterne fortsatte med at være uskarpe, måske endda bange for den kendte målmand. Marcus Rahbek havde ellers god tid på fløjen, men lobbede den på overliggeren.

FHK brugte undertallet fornuftigt. To flotte scoringer af Jimmi Elmgaard bragte holdet på 3-5. Det ene mål assisteret elegant af Kasper Young. HØJ kom dog godt igen, blandt andet hjulpet af en som før skrevet, en særdeles velspillende Peter Nørklit i målet. Det fik Jesper Houmark til at tage timeout efter 13 minutter med stillingen 3-7.

Comeback til Peter Nielsen

Efter 14 minutter fik endnu en legende, endnu en Peter, nemlig Peter Nielsen “rigtig” comeback i thansen.dk ARENA. Han havde tidligere i sæsonen skudt nogle straffekast, men i dag kom han på banen, og det blev straks til mange gode afleveringer, blandt andet en flot aflevering, lagt blødt over hovederne på HØJ, til Kasper Young, men igen reddede Nørklit. Rune Andersen brød forbandelsen, da han kringlede bolden op i nettaget til 4-7 efter 18 minutter.

FHK-angrebet fortsatte med at have problemer. Efter 19 minutter blev Rune Andersen taget ud efter at have spillet udeholdet fri i stedet for egne holdkammerater til stillingen 4-9. Peter Nielsen reducerede dog få sekunder senere til 5-9, hvilket betød comeback til tonerne af GNAGS’ Mr. Swing King.

Efter 22 minutter var det katastrofalt FHK-spil, som tilskuerne havde været vidne til. På tavlen stod der 5-11, og spillerne virkede slukøret. Peter Nielsen måtte også sætte sig på bænken igen, for at hvile knæet. Kasper Young brændte helt fri efter 24 minutter, men FHK beholdt bolden. Young forsøgte sig igen, men ramte stolpen, bolden endte direkte ved Jakob Frederiksen, som også brændte. HØJ virkede dog en smule trætte nu, og derfor mistede de bolden i de næste angreb. Marcus Rahbek løb kontra og scorede sikkert til 7-11. Peter Nielsen kom retur på banen, men måtte hurtigt sige til Houmark, at den ikke gik.

Efter 27 minutter gik FHK frem i 4-2 forsvar. Det hjalp dog ikke i første omgang, da HØJ fremtvang sig et straffekast, Thomas Aagaard reddede, men han blev skudt direkte i hovedet. Dommerne dømte nyt straffe i stedet med henvisning til et skub bagefter. FHK-bænken rejste sig i protest, men det endte med et gul kort til Jesper Houmark, og HØJ fik lov at skyde straffe med mål til følge. FHK fik dog reduceret til 9-13, som også blev pauseresultatet.

Kunne FHK rejse sig fra en elendig første halvleg? 

FHK lagde ud med bolden, men missede igen i angrebet, i stedet kunne HØJs Emil Bramming score let på kontra igen til 9-14, men så vendte det lidt for FHK. Thomas Aagard reddede, Kasper Foder Nielsen fremtvang et straffekast, samt en udvisning til HØJ og Peter Nielsen scorede mellem benene på Peter Nørklit. Lykken var dog kort, da FHK i de næste fem minutter igen var helt væk, hvorfor holdet måtte tage timout med 10-16 stående på måltavlen.

7-6-strategien var resultatet af Jesper Houmarks timeout. Det hjalp. FHK fik reduceret til 12-16 med et flot mål af Rune Andersen, der sled sig igennem. 875 tilskuere så på, da Marcus Rahbek scorede til 13-16, hvilket fik HØJ til at tage timeout. Det blev kampen dog ikke mindre rodet af. FHK havde chancerne for at reducere yderligere, men brændte. HØJ blev dog reddet af Jimmi Andersen på straffe, men igen formåede hjemmeholdet ikke at score. I stedet kunne HØJ scorer to gange i træk.

Peter Nielsen stod efter 43 minutters spil med chancen for 15-18, men denne gang vandt Peter Nørklit duellen. Marcus Rahbek var dog igen manden, der reducerede til minus tre efter 44 minutter. Med Rune Andersens scoring til 16-18 skabte HK Ultras et lydinferno, der lagde et stort pres på udeholdet. De formåede dog i første omgang at spille sig fri til afslutning og mål. Det var op ad bakke for Fredericia HK i dag, det virkede som om HØJ var umulige at bestige.

Jimmi Elmgaard scorede efter 48 minutter til 17-19, skulle FHK levere et comeback?

Peter Nørklit var kampens bedste spiller. Han stod som i sine gode ligadage.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen

Peter Nielsen tog også næste FHK-straffe, og reducerede til 18-20 med 10 minutter igen af kampen, som ikke havde udviklet sig helt, som forventet af hjemmeholdets tilskuere. Men viljen var der. Jimmi Elmgaard blev holdt af to HØJ-spillere, men sled sig forbi og scorede til 19-20. HØJ fik en to-minutters-udvisning, men nettede alligevel mellem benene på Jimmi Andersen.

Efter 53 minutter tog Jesper Houmark timeout i samme splitsekund, som FHK mistede bolden, heldigvis for hjemmeholdet forblev FHK dermed på bolden, men det hjalp ikke. Igen reddede Peter Nørklit for HØJ. Han havde en god aften i Fredericia og leverede redningerne som var hans ligatid værdig.

Med tre minutter igen var FHK stadig bagud, men kom med et mål, 21-22, men HØJ scorede kort tid efter til 21-23, og da FHK brændte var det kun mirakler, der kunne sikre hjemmeholdet point mod HØJ.

Og miraklet udeblev. FHK vandt godt nok anden halvleg, men vandt aldrig kampen. Holdet var ikke gode nok, ikke taktiske nok, og formåede ikke at score nok mål. Det kan af mange grunde tilskrives Peter Nørklit, der med sine mange redningerne frustrede FHK-skytterne.Efter 59 minutter greb han Frederik Krarup ud, selvom Krarup var helt alene.

HØJ-spillerne viste imidlertid også høj moral gennem hele kampen, også når FHK var tæt på. HØJ står nu med seks point, mens FHK bliver på 10.

FHK spiller næste gang ude mod Randers den 19. november.