Den danske komponist Niels W. Gade blev verdensberømt i en alder af 25, og sad enevældigt på magten i dansk musik indtil sin død i 1890. Ved dette foredrag fortæller musikformidler og P2-vært Mathias Hammer om Gades utrolige liv: Fra københavnsk håndværker-søn i en tid præget af fattigdom og social ulighed; over kometkarrieren i datidens musikalske hovedstad, Leipzig, hvor Gade var feteret af Mendelssohn og Schumann; og hjem til København igen, hvor Gade blev orkesterchef, organist i Holmens Kirke og stifter og leder af musikkonservatoriet.

Det er historien om et menneske med store ambitioner og magtbegær, om trangen til at skabe et nordisk tonesprog, og om Danmark i en tid præget af nationalisme, krig og fremskridt. En saftig historie med store følelser: kærlighed, magtbegær og mindreværdskomplekser.

Mathias Hammer er manden med de store, runde briller, der har spillet klaver så længe, han kan huske. Siden 2010 har Mathias Hammer delt sin viden og entusiasme for klassisk musik med lytterne på DR P2, ikke mindst med fremragende podcastserier om Carl Nielsen og Niels W. Gade, og har desuden været holdkaptajn i DR K’s “Den klassiske musikquiz”.

Tilhørerne kan forvente et foredrag med massevis af god musik. Lige fra Niels W. Gades store nordiske symfonier til hans folkelige sange som På Sjølunds fagre Sletter og Barn Jesus i en Krybbe lå. Glæd jer til en aften fyldt med musik og en smule fællessang Mathias Hammer, programvært og musikformidler på P2

 

Tirsdag den 14. november kl. 19

Fredericia Bibliotek

Billetpris: 80 kr.