Jeg skulle bruge en COVID-19 test til mig og en af sønnerne, det var faktisk første gang behovet var opstået. Jeg skulle bruge den til søndag, men besluttede, at lørdag var dagen hvor det skulle være.

Lørdagen startede med, at mit knæ gjorde så ondt, at jeg næsten ikke kunne støtte på det. Efter morgenkaffen gik jeg på nettet og søgte efter teststeder i Fredericia, der var åbne. Jeg ville egentligt have gået ind på en eller flere af de lokale, hvem ved hvad sider, men efter at have set hundredevis af spørgsmål magen til det, jeg havde, med tusindevis af forskellige svar inklusive en bruger, der havde skrevet, “Hvis jeg ser et opslag mere om COVID-19 teststeder begår jeg selvmord” , ja så besluttede jeg mig til ikke at stille mit spørgsmål alligevel, jeg ville jo heller ikke ikke være ham, der gav det sidste klap på hestens rumpe, så jeg gik på Google i stedet. 

Efter godt en times søgning og efter at have tjekket borger.dk antog jeg, at der var følgende åbne teststeder i Fredericia:  Skanseparken, Korskærparken og inde ved det grønne rum i Danmarksgade, tiderne var fra klokken 10.00-20.00

Det var en forkert antagelse.

Jeg udvalgte mig, Det grønne rum som teststed, da jeg havde lovet to af de andre unger, at de kunne komme i Normal og ville så kombinere det med, at sønnike og jeg kunne blive testet.

Vi kørte hjemmefra ved 13.00 tiden og ind til byen, jeg ville ind og parkere tæt på, da jeg som skrevet tidligere havde ondt i mit knæ. Da vi kom hen mod gågaden så jeg køen til teststedet, køen gik op igennem Danmarksgade og drejede halvvejs ned af Vendersgade,  jeg tog derfor straks en beslutning om at sætte de shoppehungrende børn af og køre ud til Skansehuset i håbet om en mindre kø. 

Jeg fik ungerne læsset af i Riddergade og kørte op forbi politistationen for at køre igennem Nørreport, ja den var så spærret grundet renovering, det vidste jeg egentligt godt, da jeg så det, men jeg havde glemt det. Jeg kørte den anden vej rundt og endte ude i Skanseparken, vi parkerede bilen på p-pladsen foran Skansehyset og kunne se der ingen kø var, yes tænkte jeg og haltede derover med knægten sjoskende ved siden af mig.

Skansehuset var lukket.

Jeg var nu begyndt at blive lidt træt af tingene, men en plan er en plan, så næste stop på listen var Korskærparken. 

Vi ankom til Medborgerhuset i Korskærparken efter at have været hele vejen rundt om banegården, fordi jeg også havde glemt kaosset på vejen nede ved banegården og Meny. Medborgerhuset havde heller ingen kø,  jeg kunne på nuværende tidspunkt godt se skriften på væggen, så jeg parkerede ikke i båsen, men nærmest smed bilen foran på p-pladsen og bad Thor om at vente, mens jeg humpede hen til døren.

Medborgerhuset var lukket.

Uden et ord kæmpede jeg mig tilbage til bilen og satte mig ind med et højlydt støn, knægten spurgte om jeg var Ok, jeg kiggede blot opgivende på ham uden at svare ham.

Vi endte inde i byen igen og da jeg kørte gennem byporten kunne jeg konstatere at køen om muligt var længere en før. Jeg var nu på nippet til at give op, men testen var en nødvendighed så jeg fik parkeret bilen og vi stødte til i køen som startede midt i Vendersgade. 

Vi stillede os i kø klokken 14.03 og klokken 14.04 blev jeg af min krop mindet om, at jeg havde drukket både morgenkaffe og frokostkaffe samt et par glas sodavand, uden at tisse. Jeg stod og spejdede rundt og begyndte at overveje om jeg skulle forlade køen og finde et wc et sted, men jeg havde ikke den store lyst til at halte det halve af byen rundt for at finde et sted at tisse. Jeg endte med at konkludere, at hvis det at tisse i bukserne var en nødvendighed for at få den skide test,  ja så måtte det være sådan. 

Klokken 15.07 fik vi adgang til testområdet, jeg havde ikke forventet det ville tage så lang tid at komme til, mit knæ var helt stift og jeg kunne næsten ikke støtte på det, jeg havde tårer i øjnene af at holde mig, og de sidste 25 minutters ventetid havde jeg taget mig selv i at nynne * Back in USSR* af The Beatles højlydt. 

Jeg blev vinket ind og henvist til testområde nr. 3, her stod der en flink medarbejder som viftede med en plastikpind som mest af alt mindede om en af de der plastikpindeskeer man får med, når man køber en kop kaffe på farten.

Jeg fik en saglig og kort instruktion i hvordan jeg skulle stå og hvad der skulle foregå, hvorefter jeg fik plastik skeen mast op i næsen. Jeg kunne mærke, hvordan den blev rørt rundt og ramte de helt små hår oppe i næsen, jeg fik lyst til at nyse og fik tårer i øjnene. Jeg grinede og fik sagt, at det føltes som om jeg skulle nyse. Jeg fornemmer det ikke var første gang, det blev sagt, for medarbejderen svarede, at jeg kunne række hånden op, hvis jeg skulle nyse, så hun kunne stoppe. Jeg nænnede ikke at sige, at hvis jeg kom til at række hånden op ville jeg både nyse samt tisse i bukserne, så jeg modstod i stedet trangen til at nyse og lod tårrene løbe ned af kinderne. 

Selve testen tog knap et minut, jeg skulle efterfølgende også svare på nogle få spørgsmål om blandt andet udenlandsrejser og om jeg havde været i kontakt med en covid-19 smittet samt oplyse mit telefonnummer og så ville jeg få en sms med et link til resultatet. 

Da jeg kom ud var knægten heldigvis færdigtestet og de andre unger kunne jeg se var på vej op gennem gågaden, dagens test odysse var nu slut og vi kunne vende næsen hjemad til et wc og et tjek af link til testresultatet.

Skulle jeg komme med et par tip til læseren ville det nok være at huske at tisse af hjemmefra samt have styr på fakta omkring åbningstider og teststeder. 

Vi testede begge negativ.

Frank

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Annette
Annette
08:17 - 9. maj 2021 08:17

Jeg slog også en smut forbi medbogerhuset i korskærparken lørdag hvor jeg mødte en låst dør, det var der vist mange der gjorde, jeg mødte flere.
Tog hjem med mine varer og spiste lidt mad, for så at kikkede nærmere på google efter mulige steder.
Fandt så ud af at man skulle følge et link til carelinke for at se om der er ændrede åbningstider. Der fandt jeg ud af at nogle dage er det i medborgerhuset andre dage er det korskærvej 27 (tror det hed kulturhuset). Der var så åbnet lør og søn.
Frisk hoppede jeg på min cykel fra Erritsø og retning mod korskærparken til HURTIGTEST 🤪🤪. Køen var lang måtte jeg konstatere, men min optimistiske tankegang tænkte “jeg har jo til kl 20.00 hvor de lukker 😂”. Det tog 1 time fra start til slut. Med personalet knoklede, tak til dem 👍🏼

Sidst redigeret 1 måned siden af Annette