Bent Jensen er et velkendt ansigt i Fredericia Håndboldklub. Han er bestyrelsesformand i den klub, hvor han selv har lagt mange timer som frivillig. Nu er klubben, med alt sandsynlighed, i slutspillet og dermed blandt de otte bedste hold i landet.

Det går godt for Fredericia Håndboldklubs Ligaherrer. De er i skrivende stund svimlende tæt på at sikre en af de eftertragtede pladser i slutspillet. Målsætningen for sæsonen er dermed næsten indfriet – ligesom det har været tilfældet i flere år. FHK er en klub med klare målsætninger og ambitioner, som de ikke tøver med at melde stort ud. For så kan de holdes op på ambitionerne.

– Nu skal vi ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, men det går godt. Det ser meget fornuftigt ud, og vi mangler blot et enkelt point for at sikre os den plads, som vi har stræbt efter, lyder det fra Bent Jensen, der ikke tør juble før det sidste point er sikret. I håndbold er det altid sådan, at så længe bolden er rund, så kan alt ske.

Kærlighed til klubben

Håndbold er for mange en livsstil. Bent Jensen er ingen undtagelse. Han har været en del af det liv, som hans egne ungdomstrænere nu udlever. Han har selv stået på halgulvet iført træningsbukser og han har ligget utallige nætter på luftmadras i et koldt klasselokale til diverse håndboldstævner. Bent Jensen ligger ikke skjul på, at håndbold for ham er en livsstil. Det er noget han med stor fornøjelse bruger meget tid på.

Bent Jensen selv har nydt at være en del af klubben, den klub som han nu står i spidsen for som bestyrelsesformand. Den daglige indsats i hallen er skiftet ud med de strategiske beslutninger om fremtidens håndboldklub.

– Det handler for mig om en kærlighed til klubben og til byen. I Fredericia har vi noget helt unikt med håndboldklubben, og dertil en helt unik historie. Det sidder i byens DNA, at vi har en stærk håndboldklub. Det giver bare mig lyst til at være en del af forløsningen, siger Bent Jensen og fortsætter:

– Det har tidligere været som træner i klubben, men nu også som formand. Jeg har en stor kærlighed til den her klub, det er en klub jeg holder meget af.

Lag på lag giver pote

Fredericia Håndboldklub har været meget igennem siden nedrykningen fra håndboldligaen og siden en konkurs, der sendte holdet hele vejen i Jyllandsserien. Siden dengang har der stødt og roligt været progression – og det har, ifølge Bent Jensen, ført til den succes man i dag har opnået.

– Jeg glæder mig over, at alt det arbejde og flid mange har lagt i klubben og den tålmodighed der er lagt. Det ser ud til at lykkes nu. Jeg ved godt, at det lyder meget kedeligt, men det her er taget skridt for skridt, lag for lag. Selvfølgelig er vi glade for, at vi nu er så tæt på at kunne sætte flueben ved slutspillet, men det kommer på baggrund af års hårdt arbejde, hvor vi har bygget mere og mere ovenpå, siger Bent Jensen.

Næste sæson skal følge den vej man har lagt: Der skal lægges yderligere lag på. Man skal ikke tage fejl af Jesper Houmarks resultater med FHK, de taler for sig selv, men fra næste år bliver der mere opmærksomhed omkring trænerposten. Her skal Gudmundur Gudmundson stå i spidsen for Fredericia-mandskabet. Det er en mand der har en OL-guldmedalje med det danske herrelandshold, en mand der har trænet international klubhåndbold og en mand der fortsat er landstræner på Island. Han skal, sammen med de nyindkøbte spillere, være med til at løfte niveauet yderligere et lag, siger Bent Jensen.

– Jeg er helt sikker på, at det her kommer til at blive en forlængelse af den gode rejse, som vi har været på de seneste år. Det er vildt og fantastisk, at det er lykkedes os at lave en aftale med en så stor kapacitet som Gudmundur. Udover det er vi så heldige, at vi har skrevet med mange spændende spillere, siger Bent Jensen og fortsætter:

– Jeg er ikke et eneste sekund i tvivl om, at vi fortsætter med at lægge lag på. Jeg ved godt, at det lyder kedeligt, men det er vores vej til succes. Vi har lagt en klar strategi, som vi også har meldt meget klart ud. Nu er vi godt på vej i slutspillet – og næste år skal vi fortsat være en del af slutspillet, men helst som en del af de øverste fire. Som det ser ud nu, så er det ikke meget vi mangler for at være med der.

Håndboldligaen er en svær størrelse, der i år er meget tæt. Der er ikke mange point fra bunden af rækken til de nærmeste – ligesom der ikke er mange point til at afgøre hvilke hold der skal være en del af det eftertragtede slutspil. Men det er for Bent Jensen at se kun et bevis på, at dansk håndbold er flydt med kvalitet.

– For mig vidner en tæt række om, at dansk håndbold er stærkere end før. Der er mange rigtig gode klubber, og det skærper konkurrencen. På forhånd kan man ikke bare tippe på et resultat for den kommende sæson. Men jeg tror på, at vores plan kommer til at holde for næste år, siger Bent Jensen.