TV 2 har sikret sig rettighederne til alle det danske herrefodboldlandsholds kampe fra 2022 til 2028. Samtidig har TV 2 sammen med DR sikret rettighederne til EM-fodboldslutrunderne UEFA EURO 2024 og UEFA EURO 2028.

Danmarks fodboldlandshold er fra 2022 tilbage på TV 2, som det var tilfældet i en lang årrække frem til 2014. Det er resultatet af en stor rettighedsaftale mellem TV 2 og det europæiske fodboldforbund, UEFA, som gælder fra sommeren 2022 til og med sommeren 2028.

Aftalen indeholder først og fremmest rettigheder til alle danske herrefodboldlandskampe i den seksårige periode inklusive EM- og VM-kvalifikationskampe, Nations League- og venskabskampe. Alle Danmarks landskampe vil blive vist direkte på TV 2s hovedkanal.

– Det er ikke mindre end fantastisk, at det er lykkedes igen at få herrefodboldlandsholdet tilbage på ”Hele Danmarks hjemmebane”. På TV 2 gør vi alt, hvad vi kan, for at samle danskerne om store begivenheder, og er der noget, som kan samle danskerne, er det vores bedste landshold i fodbold og håndbold. Med den nye aftale er fodboldlandsholdet tilbage på den helt store scene, og vi glæder os til at udvikle og genskabe den store begejstring om fodboldlandsholdet, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

UEFA EURO 2024 og UEFA EURO 2028 sammen med DR

Med i UEFA-aftalen er også rettighederne til de store EM-slutrunder i fodbold i sommeren 2024 og sommeren 2028, som TV 2 har erhvervet sammen med DR.

– Det glæder mig, at vi sammen med DR kan bringe EM-slutrunderne ud til alle danskere. De store slutrunder hører hjemme på de nationale kanaler, og både vi og DR har en stolt tradition omkring de store samlende sportsevents som EM- og VM-fodbold, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Fordelingen af kampene mellem DR og TV 2 i slutrunderne i 2024 og 2028 er endnu ikke besluttet, men det er aftalt, at de skal fordeles ligeligt. TV 2 og DR har også rettighederne til VM i fodbold 2022, ligesom TV 2 og DR deler rettighederne til kvindelandsholdets EM-slutrunde, der næste gang afvikles i 2022.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer