Den tidligere transportsminister, konservativt medlem Folketinget, valgt i Vejle Kredsen, Flemming Hansen er død. Han blev 81 år.

I alt 23 år blev det til på Christiansborg for den karismatiske MF’er, der bød på ordførerskaber og ministertid.

Flemming Hansen uddannede sig som ung til merkonom, efter han var færdig på en handelsskole i København.

Han var kendt som skohandleren i lokalområdet med mange skobutikker under vingerne. Et liv med sko, der blev grundlagt tilbage i 1963, da han fik job som chefkonsulent i Danmarks Skohandlerforening fra 1963-1972. Han blev senere næstformand og formand for samme forening. Foruden stillingen som chefkonsulent drev Flemming Hansen skoforretninger i både Vejle, Fredericia, Odense, Esbjerg, Aarhus og Horsens. Han var direktør for skokæden Holst Sko fra 1974 til 2001.

I 1984 blev han valgt ind i Folketinget, og her blev han på grund af sin fortid hurtigt kendt som Sko-Flemming. 

Mange husker ham nok også som en ivrig debattør, hvor særligt erhvervslivet var blandt mærkesagerne. Han blev dog mest kendt for sin rolle som transportminister i Anders Fogh Rasmussens regering. 

En af de store sager, der lå på transportministerens bord, var Femernforbindelsen. Det krævede både  hårde forhandlinger med Tyskland, og han modtog især kritik for, at Danmark måtte løbe med den økonomiske risiko i befolkningen. Derudover kæmpede han også med IC4-skandalen, hvor 83 IC4-tog var forsinket i flere år. Statsrevisorerne konkluderede senere, at hovedansvaret for de forsinkede IC4-tog hverken lå hos den konservative minister eller DSB, men derimod hos den italienske fabrikant, AnsaldoBreda.

Flemming Hansen efterlader sig hustruen Birgit Schultz samt to sønner.

Den ene af sønnerne er gået i farens fodspor. Niels Flemming Hansen er administrerende direktør i skokæden Holst Sko og medlem af Folketinget for De Konservative. 
Flemming Hansen døde den 30. april.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer