Når man indkasserer 37 mål er det svært at vinde håndboldkampe. Det må FHK sande efter, at de fredag aften lukkede 37 mål ind mod Skjern Håndbold, der sendte fredericianerne hjem med et nederlag på 37-29.

FHK kom til opgøret med fem point otte udekampe, og med et pointgennemsnit på 0,6 point pr. udekamp var betingelserne ikke i top forud for mødet med ligaens på papiret bedste hjemmehold, der før kampen havde hentet 13 point i otte hjemmekampe i ligaen.

Til gengæld kunne FHK glæde sig over igen at have Anders Kragh Martinusen til rådighed, og det gav tydeligt en ekstra dimension i spillet, men på minussiden var Martin Bisgaard ikke til rådighed, og det gjorde Mads Lenbroch fik størstedelen af spilletiden på venstre fløj.

Fra start var tempoet skruet i vejret, og det var med FHK i føresædet. Så let som ingenting afviklede fredericianernes deres angreb med mål til følge, men det begyndte at høre op, da Christoffer Bonde fik fat i målet. FHK hang dog på, og var efter 14 minutter bagud med 10-8.

adp-as.dk

Derefter gik det fredericianske angrebsspil fuldstændigt i stå. Skjern kom foran 15-10 efter 21 minutterr, og som stillingen antydede var det altoverskyggende problem for FHK, at holdet lukkede alt for mange mål ind. Skjerns bagkæde med Alfred Jönsson og Simen Pettersen i spidsen gjorde ganske enkelt, hvad der passede dem, og med fodrappe skifte, blev FHK’s ellers aggressive forsvar sat fuldstændigt til vægs. Hen mod slutningen af første halvleg fik FHK lidt hul på bylden igen, men Skjern fortsatte med at score, og gik til pause foran 19-13.

Fra anden halvlegs start gentog mønstret sig. FHK kunne godt få bolden i kassen, men var ikke så effektive fra Skjern. Flere store chancer blev brændt på Christoffer Bonde, men i forsvaret kunne FHK fortsat intet stille op. Gang på gang kom vestjyderne frem til store chancer, og det gjorde, at de kom foran 24-16.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

På intet tidspunkt slog FHK op i banen. Kampen igennem fightede fredericianerne på trods af, at de hang efter og det kastede en reducering af sig til 26-21 midtvejs i anden halvleg. Det fik Skjern-bænken til at reagere med en timeout. Særligt gjorde Anders Kragh Martinusen og James Junior Scott ondt på Skjerns defensiv, men det var ikke nok i sidste ende.

Den fredericianske defensiv var ikke mødt op i Skjern Bank Arena, hvor hjemmeholdet endte med at vinde 37-29.