FHK snørede sækken i de sidste 25 minutter mod Frederikshavn. Bagud 13-12 blev vendt til sejr på 16-28 til Fredericia-mandskabet.

1.000 til håndbold? Det budskab lød på Frederikshavn FIs Facebook-side op til kampen. Inden FHK-herrerne skulle i aktion tabte Vendsyssels 1. divisionsdamer med 18-20 til Gudme HK.

De gode takter fra det gæstende hold i Arena Nord fortsatte. Det var dog ikke til at føle, at fredericianerne var på udebane i det nordjyske. 35-40 meget medlevende medrejsende fans dominerede totalt lydkulissen kampen igennem. Det blev for meget for DJ’en i hallen, der gav anlægget et ekstra nøk op.

Det ignorerede FHK’erne fuldstændigt, da de efter Frederikshavn fulgte med i de første minutter, kom foran 2-7.

Efterfølgende kom mere uprøvede kræfter som Bjarke Nybo og Christian Madsen på banen. Det kostede for FHK angrebsmæssigt med en del uprovokerede fejl. Jimmi Andersen tog dog stadig fra i målet.

Netop Jimmi Andersen diskede op med en stor redning i første halvlegs sidste sekund. Frederikshavn fik spillet deres venstre fløj tynd, men Andersen lukkede fuldstændigt ned, og sikrede en fredericiansk pauseføring på 11-12.

I anden halvlegs indledning kom Frederikshavn for første gang foran ved stillingen 13-12. Derefter gik nordjyderne helt i stå. Godt opildnet af HK Ultras og 15 spillere fra FHKs ungdomsafdeling, lukkede Jimmi Andersen af.

Angrebsmæssigt bød alle ind. Særligt Rune Andersen bød sig til med mål fra distancen i fraværet af skadede Andreas Madsen. Qua de mange redninger gav det også FHK kontramuligheder, som særligt unge Marcus Rahbek profiterede af.

Som kampen skred frem blev Frederikshavn mere og mere modløse. Der blev skrålet “skyd på mål, skyd på mål!!!”, fra de medrejsende FHK-fans, som morede sig over hjemmeholdet ikke kunne score.

Særligt Frederikshavns Anders Risdal mærkede presset fra lægterne. Først skød han et straffekast flere meter ved siden af. I det efterfølgende angreb brød han igennem, men helt fri pillede Jimmi Andersen ham.

Det hele endte med en overlegen FHK-sejr på 16-28 i det nordjyske, der i dag blev domineret af en rød, fredericiansk hær på og udenfor banen.