I sidste sæson udviklede Skive sig til en ond ånd for FHK, men der er sket ændringer siden da på Skive-mandskabet. Det åbner op for, at fredericianerne kan få brudt den dårlige stime.

Tre nederlag i tre kampe. Det står der noteret ud for FHK i opgørerne mod Skive fra sidste sæson. Tættest på FHK-sejr var opgøret i Skive mellem de to hold, der endte 33-28 til skibonitterne, men marginalerne i slutminutterne gik ikke fredericianernes vej.

I forhold til sidste sæson er der sket et par væsentlige ændringer i Skive-truppen. Den rutinerede keeper Jesper Sørensen er fortid i klubben, da han er skiftet til Lemvig-Thyborøn Håndbold, og så er hårdtskydende Mads Øris Nielsen vendt hjem til BSV. Det gør, at Skive står markant svagere rutinemæssigt, og da samtidig Andreas Toudahl ikke har spillet nogen stor rolle, kan skibonitterne formentlig presses.

Med afgangen af Jesper Sørensen er der kommet ny første mand i målet for Skive. I de seneste kampe har Mads Meldgaard været manden, der har skulle passeres, og ifølge efterretningerne fra Skives kampe, har han spillet stort.

På Skives hold er som nævnt Andreas Toudahl. Netop Toudahl er et navn, der har en stor historik med FHK og et navn, der fremkalder smil på læben. Igennem tiden har der været kærlige drillerier mellem HK Ultras og Andreas Toudahl. Det hele startede i forbindelse med en TV-kamp mellem FHK og BSV, hvor Ultras i dagene op til kampen drillede Toudahl, hvorefter modsvaret kom til selve kampen. Toudahl havde fået produceret en t-shirt med teksten “Date me Ricko”, med hentydning til Ultras-legenden Ricko. Lige siden har der kørt et spil mellem parterne, som altid har kunne give hinanden hånd efter kampen, selvom der har været bemærkninger fra begge sider undervejs i opgørerne gennem tiden.

Rent sportsligt har Skive fået en svingende start på sæsonen. Det er blevet til nederlag mod formodede tophold i form af Randers HH og TMS Ringsted. Til gengæld har Skive også noget skuffende, i egen hule, tabt til Frederikshavn. Det placerer Skive på en ottendeplads forud for opgøret.

FHK spillede senest en rigtig stor kamp på udebane mod Frederikshavn. Særligt Jimmi Andersen må have slået fast med syv tommer søm, at han pt. er keeperen, der skal satses på i FHK-målet. Andersen lukkede blot tre mål ind i de sidste 25 minutter mod Frederikshavn, som også kun scorede 16 mål i løbet af hele opgøret.

Det er tvivlsomt, om Andreas Madsen kommer i aktion søndag eftermiddag. Han sad også ude mod Frederikshavn, men i hans fravær steppede Rune Andersen op og kanonerede seks kasser ind mod Frederikshavn.

Hvis resultaterne flasker sig, er FHK på en delt førsteplads efter søndagens opgør. Det kræver for det første en sejr mod Skive, mens det også kræver, at HEI på hjemmebane taber til Team Sydhavsøerne.