FHK vandt sæsonens første kamp i thansen ARENA, da det blev til en sejr på 29-25 mod Skanderborg efter en tæt fight, hvor FHK undervejs fik et rødt kort, men i slutminutterne holdt hjemmeholdet hovedet koldt og vandt.

FHK skulle torsdag aften forsøge at hente point på hjemmebanen i thansen ARENA for første gang i sæsonen. Modstanderen var Skanderborg, der har flere kendinge af fredericiansk håndbold på holdkortet. Bagspilleren Kristian Bonefeld har en fortid som ungdomsspiller i klubben, hvor han spillede sammen med Kristian Stoklund, men ikke mindst på bænken har Skanderborg to skikkelser, der har sat et stort aftryk på FHK gennem årene.

Kenneth Jørgensen spillede som aktiv en del år i FHK. Pladsen angrebsmæssigt var som højre fløj, men det var forsvarsmæssigt han satte sit præg, hvor han som en hård hund skulle dække Lars Møller Madsen, Bo Spellerberg og mange af de andre daværende profiler i ligaen. Cheftræneren for Skanderborg er Nick Rasmussen, og han er en institution i sig selv for FHK, hvor han både som aktiv og som træner har sat sit præg på klubben over flere omgange. Nu er Rasmussen ansat i Skanderborg, men han bor stadig i Fredericia, og der var derfor noget ekstra på spil for ham.

Spillemæssigt er Skanderborg kommet godt fra land i sæsonen. 13 point og en placering som nummer fire var status for gæsterne forud for dagens opgør, og dermed måtte de også på forhånd betegnes som favoritter mod FHK, der inden kampen indtog 11. pladsen med seks point. Men med en stigende formkurve var det FHK’s håb at kunne vinde over Skanderborg, som inden coronaens indtog var det sidste hold, der gæstede thansen ARENA d. 3. marts, hvor FHK sejrede med 33-28.

Fra start var der ild i FHK. På trods af Covid-19 restriktionerne var taget ved at lette flere gange, og i starten var det takket være Nicolai Nørager, der scorede to ud af FHK’s første fire mål, men det var en anden, der stjal billedet. Bag et hårdtkæmpende forsvar var Emil Tellerup, der fortsatte storspillet fra den seneste kamp mod SønderjyskE. 4-1 var stillingen efter seks minutter, men så kom der en febrilsk periode i kampen, hvor der kom hul på bylden i begge ender.

http://adp-as.dk

Det gjorde, at Skanderborg kom hyppigere på måltavlen. Efter et kvarter var stillingen 8-6, men så begyndte dommerparret Mads Hansen og Jesper Madsen at komme i fokus. Først fik Jesper Lindgren en udvisning for en fejludskiftning, som kun observatør Henrik Mathiasen så, og i momentet efter blev Anders Kragh Martinusen udvist for en klodset tackling. 

Prompte udnyttede Skanderborg udvisningen til at udligne til 8-8, men FHK strammede igen grebet. Forsvaret stod godt anført af Jesper Lindgren og Rasmus Boysen i midterblokken, og det gav en føring på 12-9 23 minutter inde i opgøret, og det fik Skanderborg-træner Nick Rasmussen til at forlange timeout, men lige lidt hjalp det.

Ved stillingen 13-10 efter 26 minutter fik FHK igen en udvisning, og igen var det til Jesper Lindgren, der blev sendt ud for anden gang. I momentet efter fik Rasmus Boysen en udvisning, men selvom det bragte FHK i en dårlig situation blev det vendt til noget positivt. Emil Tellerup fortsatte storspillet, og i den anden ende blev Mishels Liaba sat ind i sidste angreb på ordre fra Ole Damgaard, og nordmanden svigtede ikke. Han tordnede bolden i mål, og i første halvlegs sidste aktion pillede Tellerup ellers skarpe Cornelius Kragh, og dermed gik FHK til pause foran 15-11.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

FHK fik en mareridtsstart på anden halvleg. Skanderborgs mål var blevet forhekset, og spillet febrilsk. Selvom Emil Tellerup diskede op med en stor redning på et skud fra Cornelius Kragh, så lykkedes det hurtigt gæsterne at reducere til 15-13. En rasende Jesper Houmark gik hen til timeoutbufferen og trykkede på knappen.

Det hjalp. Kristian Stoklund brød igennem og scorede 16-13, og opturen for FHK fortsatte. Kasper Young erobrede bolden og det sendte Jesper Lindgren afsted i en kontra, hvor han blev nedlagt. Der blev diskuteret rødt kort til Mike Haack, men via videoproof blev det besluttet, at Haack “kun” fik en udvisning og begik straffekast. Straffekastet omsatte Stoklund til en scoring, og dermed var FHK tilbage i kontrol.

FHK’s muligheder for at sejre led et knæk med 18 minutter igen, Jesper Lindgren fik sin tredje udvisning, og dermed skulle se resten af kampen fra tilskuerpladserne. Skanderborg fik udlignet til 18-18, og for første gang ved stillingen 19-20 kom gæsterne i front og de havde momentum. FHK havde svært ved at score, men FHK rejste sig med Nørager i front angrebsmæssigt.

Emil Tellerup fortsatte storspillet og med syv minutter igen var det hele vendt. FHK var foran 23-21, men Skanderborg gav ikke op og gik i syv mod seks, og så ventede en dramatisk afslutning på kampen, hvor dommerne igen kom i fokus. Med under to minutter igen bragede Mishels Liaba mod mål, og igen skulle videoproof i brug, da det skulle vurderes om bolden var i mål.

Efter hvad der føltes som en evighed blev bolden dømt inde, og så kunne thansen ARENA eksplodere i jubel, og den blev ikke mindre, da Emil Tellerup efterfølgende reddede bolden ved stillingen 27-24, og i det sidste minut holdt FHK hovedet koldt og vandt med 29-25.

Med sejren er FHK nu på 11. pladsen, men nok så essentielt, har FHK kun to point op til den slutspilsgivende ottendeplads, som KIF Kolding har, og de har spillet en kamp mere end fredericianerne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer