Der var klasseforskel på FHK og Lemvig-Thyborøn, da de to hold mødtes i en testkamp. Fredericianerne endte med at vinde kampen 30-21.

FHK spillede tirsdag eftermiddag den første ud af tre testkampe i januar. Modstanderen var Lemvig-Thyborøn Håndbold i thansen ARENA, og til den kamp var fredericianerne stadig uden skadede Emil Tellerup, mens også Einar Olafsson sad ude med en mindre skade. En, der slet ikke var til stede i hallen, var Gudmundur Gudmundsson, da han er sammen med det islandske landshold, so med i gang med at forberede sig til VM-slutrunden med det islandske landshold.

Efter en jævnbyrdig indledning blev forskellen mellem de to hold tydelig. Når FHK satte sig igennem var der niveauforskel. Det kom særligt til udtryk, når James Junior Scott og Reinier Taboada kom i fart. Lemvig hang på til stillingen 7-5, og så trak fredericianerne for alvor fra.

17 minutter inde i opgøret førte FHK med 11-7, og så gik der lidt stillingskrig i den inden, at Anders Kragh Martinusen med sit første mål scorede til 12-7 fem minutter senere. En af de helt store aktører i den periode var Kim Sonne, der planmæssigt kom ind efter et kvarter og afløste Thorsten Fries. Sonne diskede op med redninger på 100 %-chancer og viste sit værd, og det var med til at give en pauseføring på 16-11.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fra anden halvlegs start skiftede FHK Nikolaj Petersen på banen. Straks kvitterede den unge højre back med et mål, og det gav håb for, at han i foråret måske kan komme til at spille en rolle på ligaholdet, men det satte en udvisning en stopper for, da planerne dermed blev forpurret.

Fra bænken kunne Nikolaj Petersen se holdkammeraterne så let som ingenting komme frem til store chancer. Store chancer blev dog misbrugt, og i den henseende var særligt Kristian Stoklund en stor synder. Det gjorde, at Lemvig-Thyborøn ikke blev hægtet helt af, og at stillingen efter 45 minutter var 24-18.

Da FHK igen kom i angreb efterfølgende var det tid til et kædeskifte. Vikarierende cheftræner, Jesper Houmark, forlangte derfor timeout, og det var et tegn på, at han ville skifte ud. Som sædvanligt i en træningskamp tidligt i opstartsfasen fordeles spilletiden, og derfor kom der hele fem nye spillere på banen. Blandt andet skiftede målmændene igen, ligesom de to stregspillere også skiftede.

adp-as.dk

Til kampen var Lemvig-Thyborøn uden en del stamspillere, og det kom til udtryk i slutningen af kampen. FHK løb Lemvig over ende, og endte med at vinde i sikker stil med xx-xx. 

Næste gang FHK spiller er den 20. januar klokken 15:00 mod TTH Holstebro i Lalandia Billund.