Fredericia Håndboldklub spiller for første gang i nyere tid med om medaljer. Direktør Thomas Renneberg-Larsen håber, at fredericianerne kan sætte fut i slutspilspuljen med at hente point i en af de første kampe mod Skjern og Aalborg.

FHK går ind i slutspillet som underdog i forhold til at kvalificere sig til semifinalene.

Dels har Aalborg to point med i slutspillet, og dels har Skjern et point med over. Foruden det er det de to eneste mandskaber, som FHK ikke har slået siden oprykningen til ligaen i 2019. Det gør vilkårerne svære på forhånd, men fredericianerne er ikke bare lige til at slå ud af kurs. Med bastionen hjemme i thansen ARENA er håbet, at man kan sætte fut i det hele, selvom man er med på, at det bliver svært.

– Det er klart, hvis vi skal gå videre, kræver det point i en af de første to kampe. Vi har ikke slået Skjern siden oprykningen, men på et tidspunkt skal vi slå dem – og det kan ligeså godt blive nu. Vi har to kampe mod Mors også, og der er muligheder for at vinde mod dem og Skjern. Mod Aalborg skal vi lave en overraskelse i “hulen”, og på udebane bliver det svært, selvom vi var tæt på at vinde deroppe i grundspillet. Havde det ikke været for dommerfejl, havde vi fået noget med derfra, siger Thomas Renneberg-Larsen og fortsætter:

– Vi går ind til slutspillet med krumhals, og den energi, der skal i det. Vi spillede ikke i den sidste spillereunde i grundspillet, og vi har derfor haft fuld fokus på at være klar til den 21. april siden vi spillede på Mors. Vi har kunnet tilrettelægge den fysiske træning ud fra det, og få spillere tilbage fra småskader. Vi er toptunet og klar til kamp, når det går løs mod Skjern, siger han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det er første gang siden 1980, at FHK for alvor spiller med om medaljer, og det kan også ses på interessen, at det er noget man vil ud at opleve live.

– Vi oplever stor interesse for kampene, selvom vi ikke kender alle tidspunkterne endnu. Vi kommer til at få fuld knald på vores hjemmebane, og kommer til at lave events, der vil lægge op til en fest til alle tre hjemmekampe. Vi må se, når vi spiller sidste kamp den 22. maj, om det bliver en øl eller sodavand som sæsonafslutning vi giver, eller om det er en semifinaleplads vi skal fejre, siger Thomas Renneberg-Larsen med et smil.

Siden oprykningen til ligaen i 2019 har FHK etableret sig som ligahold, og i denne sæson har holdet taget skridtet videre, og er en del af slutspillet. Det er kulminationen på det hårde arbejde, der har været lavet i en årrække.

– Ikke mange af vores spillere har været i slutspillet før. Det er læring til de kommende sæsoner, hvor vi også skal i slutspillet, og derfor får vi vigtig erfaring. I grundspillet kan man sige, at man altid kan vinde den næste kamp, hvis man taber, men i slutspillet er der ikke ekstra chancer – der er kontant afregning. De spillere, som vi har hentet til klubben, har haft som mål at komme med i slutspillet, og de er ikke mætte “bare”, fordi vi nu er med, og dem, der har været i her længere tid, vil kæmpe med næb og klør for, at vi kommer så langt som muligt. Vi kommer til at se et fightende hold og en fæstning på hjemmebane med masser af mennesker, hvor vi går efter tre sejre, slutter Thomas Renneberg-Larsen.

adp-as.dk

FHK’s program for slutspillet ser således ud:

Den 21. april: FHK – Skjern

Den 24. april: Aalborg – FHK

Den 30. april / 1. maj: Mors-Thy – FHK

Den 7. / 8. maj: FHK – Aalborg

Den 15. / 16. maj: Skjern – FHK

Den 22. maj: FHK – Mors-Thy