I dag kl.14.30 tog FC Fredericia imod Skive i årets sidste hjemmekamp på Monjasa Park, inden vinterpausen, inden kampstart havde FC Fredericia arrangeret et cyklespinningevent inde i sponsorloungen, hvor der blev kørt 251.158,00 kr ind til klubben i sponsorpenge på en times spinning, flot klaret.

Der blev cyklet igennem til dagens sponsorevent.
Foto: Frank Jensen, Fredericia Avisen.

Der var også mødt mange politikere op her i valgkampens slutfase for at dele valgmateriale ud. Tre vigtige point var på spil for Fredericia på denne kolde og blæsende, men solrige eftermiddag mod rækkens bundprop Skive, inden kampen i dag lå Skive nr. 12 med 10 point og Fredericia lå nummer 7 med 23 point, på papiret altså en kamp, der burde kunne vindes.
608 tilskuere var mødt op til dagens kamp.

Skive gav bolden op og fik kampens første halve chance efter kun 30 sekunder, dog et forkølet langskud der gik langt forbi mål.
Skive pressede godt på i kampens første tre minutter, mest med spil på midtbanen. Fredericia tog herefter over og var ved at bryde igennem efter fire minutter, men en potentiel farlig situation i feltet, blev klaret af Skives forsvar, så bolden trillede ind til målmanden. Efter seks minutters spil, efter hårdt pres af Fredericia fik FC Fredericia hjørnespark, sidevinden snød Skives målmand Emil Kobberup, som kun fik halvklaret , og en aflevering fra bageste stolpe ind i feltet gav mål, 1-0 til Frederica, målscorer Mads Eriksen.

Frederica tog teten og Skive havde svært ved at komme på bolden til farlige situationer. Fredericia spillede god presfodbold og var tit farlige nede omkring Skives mål. Efter 15 minutter var FC Fredericia igen tæt på, lidt klumpspil i feltet endte med et forsøg, der gik lige forbi. Skive var heldige med ikke at være bagud med to mål her.

Foto: Sebastian Hilsløv, Fredericia Avisen.

Skive kunne slet ikke få spillet til at fungere og de sjældne gange, de kom på Fredericias banehalvdel, kunne Fredericiaforsvaret nemt stå imod. Fredericia blev ved med at presse på og efter 22 minutter kom der et flot langskuds mål, flot sat op efter et sololøb i venstre side, bolden blev spillet skråt tilbage og med et følt langskud lige uden for feltet satte Dennis Høgh sikkert bolden ind via stolpen, uden chance for Skives målmand. 2-0 Til FC Fredericia.

Efter 25 minutters spil fik Brent McGrath en hovedstødsmulighed, men han fik ikke ramt ordentlig på bolden og den endte i favnen på Skives målmand. Skive fik minuttet efter en tilfældig chance, men bolden blev sparket langt over mål. Efter 29 minutters spil var der atter hjørnespark til FC Fredericia, det blev sparket kort og førte ikke til noget. Efter 31 minutter fik Fredericia endnu en mulighed, Christian Sørensen driblede sig fri, men hans skud gik lige forbi mål. Et sjældent besøg fra Skive på Fredericias banehalvdel gav dem et hjørnespark , det blev halvklaret af Fredericias målmand Alexander Nybo, skuddet efterfølgende gik over mål. I det 35 minut fik Skive ufortjent reduceret ved Jesper Henriksen, efter at en aflevering ind i feltet snød Fredericia forsvaret og Skive kunne score bag Alexander Nybo tæt inde ved mål. Hefter blev kampen lidt stillestående. Skive kom lidt bedre med i kampen.

Efter 38 minutter fik Skive trykket et langskud af, der blev reddet til hjørnespark. Skive pressede på og var farlige, men der blev clearet til endnu et hjørnespark til Skive. Det løb dog ud i sandet til sidst. Skive havde dog fået blod på tanden og i de 41 minut fik de udlignet til 2-2 ved Thomas Dalgaard, der helt fri kunne heade bolden ind bag Alexander Nybo.

Fredericia Startede klart bedst i første halvleg, men Skive fik overtaget de sidste 10 minutter af første halvleg. Fredericia var tydeligt rystet efter de to hurtige scoringer til Skive og gik til halvleg med en del, der skulle tales om i pausen.

Foto: Sebastian Hilsløv, Fredericia Avisen.

Fredericia gav bolden op og pressede straks på, Skive trak sig lidt tilbage og lod Fredericia om spillet. I det 47 minut var Fredericia tæt på, men et skud af en helt fri McGrath et par meter inde i feltet blev reddet af Skives målmand, det burde dog have været 3-2 her. Fredericia var kommet tændt ud efter pausen og Skive var presset helt i bund. I det 50ende minut var der frispark fra ca 28 meter til Fc Fredericia, Frans Dhia Petros skød frisparket, men direkte på Skives målmand.

Skive parkerede bussen og det var nærmest en belejring fra Fredericia af Skives banehalvdel og straffesparks felt. Halve chance på halve chance blev ved med at opstå, men ingen mål til Fredericia. I det 55ende minut lykkes det Skive at tilkæmpe sig et hjørnespark, det blev sparket kort og ved det efterfølgende indlæg var Skive tæt på, men hovedstødet ramte overliggende og gik ud til målspark.

Minuttet efter var Fredericia TÆT på, men et godt indlæg manglede en fod til at prikke bolden ind, Fredericia fortsatte bombardementet og Skive var presset helt i bund igen. Efter 59 minutter endnu et hjørnespark til Fredericia, det blev sparket fladt tilbage, men der blev fløjtet for frispark til Skive efter bolden var sendt ind i feltet. I det 62ende minut overså kampens dommer en klar hånd på bolden af en liggende Skivespiller i Skives straffespark felt, Fredericia protesterede, men dommeren lød spillet kører videre, det gav dog efterfølgende en chance til Brent McGrath, og han scorede sikkert til 3-2 i det 63ende minut, fuldt fortjent efter Fredericias aggressive start på anden halvleg samt boldbesiddelse og chancer taget i betragtning.

Fredericia fortsatte presset og skibonitterne virkede frustrerede denne kolde eftermiddag på Monjasa Park. I det 71 minut var Fredericia tæt på efter et hårdt skud fra Mikkel Knudsen, men flot reddet af Skives målmand. Skive fik et kontraangreb etableret i det 74ende minut, men det afsluttende skud kunne nemt klares af Alexander Nybo.

I det 80ende minut var Fredericia tæt på igen, men et giftigt indlæg gik på tværs af feltet og McGrath manglede en lang tå for at prikke bolden ind. Minuttet efter fik Skive et hjørnespark der dog efter et par omgange inde omkring feltet løb ud i ingenting. I det 86ende minut fik Fredericia et hjørnespark, men det blev sparket ind i et Skivefelt uden mange Fredericia spillere, 3-2 passede Fredericia fint på dette tidspunkt i kampen, endnu et hjørnespark i det 88 minut, denne gang sparket kort og igen uden resultat.

I kampens overtid fik Fredericia et frispark lige uden for feltet, men det blev spillet kort for at trække tiden ud. Skive kom præcis som i første halvleg lidt bedre med i de sidste 10 minutter af halvlegen, men Fredericia var klart bedst og kunne sikkert køre sejren hjem til stor begejstring på Monjasa Park.

Dagens kamp stod der primært Fredericia på i hovedparten af kampen, Skive havde kun sporadisk spil på Fredericias banehalvdel og trods deres to mål spillede de som et hold uden selvtillid og drive, Fredericia stoppede aldrig med at presse på, og vandt fuldt fortjent dagens kamp med solidt presfodbold og velorganiseret spil.

Sidste kamp inden vinterpausen for FC Fredericia spilles på udebane mod Brabrand på Århus Stadion søndag den 26 november kl 14.30.