Et rutineret sjællandsk mandskab står på menuen for FC Fredericia søndag eftermiddag, hvor FC Roskilde venter.

Der er masser af rutine på FC Roskildes mandskab. Den tidligere FC Midtjylland og Brøndby-profil, Mikkel Thygesen, er blandt andet at finde på Roskilde-holdet sammen med Mathias Gehrt, Daniel Stenderup og Bo Storm. Derfor var det også forventet, at de ville blande sig i toppen af tabellen.

Efter en svag start på sæsonen er Roskilde for alvor kommet i gang på det seneste med tre sejre i træk, hvilket er meget i en tæt række. Det placerer det sjællandske hjemmehold på syvendeplads forud for søndagens kamp mod Fredericia.

I sidste spillerunde blev FC Fredericias kamp mod Nykøbing aflyst. Læs den historie her. Derfor skal vi helt tilbage til d. 8. oktober mod Thisted for at finde FCFs seneste kamp, hvor det blev til et nederlag på hjemmebane til Thisted. Der skal i særdeleshed findes skarphed frem foran målet, i forhold til det opgør.

Hvis FC Fredericia ikke skal kigge alt for meget ned i tabellen, så kræver det en sejr i søndagens opgør mod Roskilde. Forud for opgøret er fredericianerne niendepladsen, seks point over den frygtede nedrykningsstreg.

Det siger FCF’er om kampen

FCF har allerede en gang tidligere i sæsonen tørnet sammen med Roskilde, hvor det blev til et nederlag på 1-2 på Monjasa Park.

– Vi skal op i et højere tempo, vi skal levere en bedre indsats, end vi gjorde sidste gang. Sidste gang mod Roskilde på hjemmebane, var det en meget mærkelig kamp, synes jeg. De accepterede egentlig bare at være bagud 1-0 indtil pausen. Det er sjældent man oplever det. Så kom de for fuld udblæsning i anden halvleg, efter nogle udskiftninger og sådan lidt i pausen. De er store, stærke og rutinerede spillere, de har masser af erfaring, så det er et rigtig svært hold, især over i Roskilde, siger FC Fredericia-keeper Alexander Nybo om søndagens modstander.

De fem seneste indbyrdes opgør mellem FCR og FCF

20.08.2017: FCF vs FCR 1-2
21.05.2017: FCR vs FCF 2-1
30.10.2016: FCF vs FCR 2-0
16.10.2016: FCR vs FCF 2-1
25.09.2016: FCR vs FCF 2-0