FC Fredericia spiller fredag aften på udebane mod FC Helsingør, og det er ikke en hvilken som helst kamp. Der skal point på bordet for at fredericianerne ikke for alvor kommer under pres i forhold til kampen om top-6.

To kampe og to nederlag. Det er fakta for FC Fredericia efter to 1. divisionskampe i 2021. Det hele startede optimalt for FC Fredericia, der startede med fjerdepladsen med et solidt forspring ned til syvendepladsen, men med to nederlag to kampe i træk mod topholdene Viborg og Esbjerg ser det lidt mere dystert ud nu.

Nu har Fremad Amager indhentet FC Fredericia og er også på 27 point, og på syvendepladsen ligger HB Køge med 25 point og lurer. Dermed er det alfa og omega, at fredericianerne ikke taber dagens kamp til FC Helsingør, da det nuværende øjebliksbillede hurtigt kan vende.

Netop Helsingør har været et interessant bekendtskab i denne sæsons 1. division. For tre sæsoner siden var de at finde i Superligaen, men rykkede ned med et brag, og i sæsonen efter tog de turen fra 1. til 2. division, men i sidste sæson rykkede de igen op i landets næstbedste række. I mellemtiden har FC Helsingør fået en amerikansk ejerkreds ind med Jordan Gardner i spidsen, og det har betydet en øget økonomi. Den økonomi gør, at FC Helsingør kørte med et setup, der var langt over 2. division, da holdet lå der, men i år har de fortsat med at imponere sportsligt og ligger inden kampen på sjettepladsen – et point efter FC Fredericia.

– Vi har hele tiden vidst, at vi havde to svære kampe mod Viborg og Esbjerg i starten. De nederste hold får ingen point, og da vi har mødt dem løj billedet, da vi gik på vinterpause, men omvendt har vi nu et program med hold omkring os. Jeg tror, at. vi skal have 4-6 point til for at være sikre, da de andre hold også mødes indbyrdes. Vi må se, hvad der sker, og der er selvfølgelig lidt pres på, men sådan skal det være, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen og kommer ind på kampens vigtighed:

– Det er en meget lige kamp, hvor vi skal ramme en god dag. De har fået en god start, og vi har fået en dårlig start, og det sætter sig lidt, men i de fire sidste kampe skal vi have point, og får vi ikke nok, så har vi ikke været dygtige nok. Vi har en god fornemmelse på trods af, at vi har haft lidt skader, siger han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Kampen i Helsingør er på kunstgræs, og i forhold til de lidt tungere græsbaner for tiden kan det blive en fordel for FC Fredericia, der gerne vil spille bolden rundt langs jorden.

– Vores spillestil passer fint til det, men det er også en fordel for holdet, der har hjemmebane i den slags kampe. Vi har i opstarten været meget på kunstgræs, og har vundet alle de kampe vi har spillet på det, så jeg glæder mig til at komme derover på et godt stadion, slutter Stig Pedersen.

FC Fredericia har til opgøret igen Elias Olafsson med i truppen, men til gengæld er der usikkerhed omkring blandt andet Erik Nissen og Oliver Sørensen, der begge blev skadede op til FC Fredericias seneste kamp mod Esbjerg. 

Der er kampstart mellem FC Helsingør og FC Fredericia klokken 19:00.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer