Foto: Sebastian Hisløv, Fredericia Avisen.

FC Fredericia havde fortjent uafgjort, men VB var snu – og ligner et godt bud på oprykning

0
Her til eftermiddag blev lokalderbyet mellem FC Fredericia og VB spillet. 1579 tilskuere var mødt op denne solrige, men også kolde og blæsende søndag eftermiddag for at følge kampen. Der var på forhånd høje forventninger til kampen mod ærkerivalerne og rækkens nuværende nr 1.
Foto: Sebastian Hisløv, Fredericia Avisen.
De lokale fans begyndte allerede en time inden kampen at fylde godt op på stadion og ved pølseboderne, der var en forventningsfuld stemning og man kunne høre snakken gik om det længe ventede derbymøde. Vejles fanklub var også mødt talrigt op og skabte højlydt stemning i udebaneafsnittet. De fremmødte tilskuere blev ikke snydt, men var vidne til en intens kamp, hvor begge hold gik til stålet, dog til at starte med den forsigtighed der altid præger et derby hvor ingen ønsker at tabe.
Foto: Sebastian Hisløv, Fredericia Avisen.
Intens 1. halvleg
Vejle startede bedst og fik det første hjørnespark allerede efter 1. minut, det førte ikke til noget. FC Fredericia fik hurtigt etableret det velkendte genpres og Vejle trak sig lidt tilbage på banen, FC Fredericia var tæt på en god mulighed efter 4 minutter, men det blev afværget af Vejleforsvaret til hjørnespark til FCF. Det førte dog heller ikke til noget. FC Fredericia pressede videre, men Vejle forsvarede sig godt. Efter 11 minutter fik Vejles nr. 66, Kerim Memija et gult kort for film i straffesparksfeltet til stor jubel på stadion. Kampen blev en midtbanekamp efter den lidt hektiske start, hvor begge hold ville undgå at tage for mange chancer, dog med FCF som det toneangivende hold. I det 16 minut havde FCF et lidt forkølet skud ude fra, der let blev pillet af Vejles målmand.
Vejle var tæt på i det 19 minut, men der blev vinket for offside. Efter 21 minut var der atter et hjørnespark til FCF, det blev spillet kort og løb ud i ingen ting. FCF vedblev med at have bolden mest og spillede fornuftigt. Efter 23 minutter var der endnu et gult kort til Vejle, denne gang til nummer 18., Bjôrn Sverrisson.
Efter 25 min fik Vejle presset FCF og var tæt på mål, men bolden blev sparket væk af FCF-forsvaret. Vejles nr. 4 Rasmus Lauritsen lavede frispark midt på banen lige, som FCF var ved at komme fri, men dommeren fløjtede med det samme for at give et gult kort til Vejlespilleren til stor utilfredshed blandt FCF-fans. Vejle-spillerene brugte meget tid på at skælde dommeren ud og virkede midt i halvegen tydeligt frustrerede over ikke at kunne presse FCF til at lave fejl. Efter 30 minutter måtte FCFs nr. 10 behandles på banen for en albue i hovedet dommeren ikke så.
Foto: Sebastian Hisløv, Fredericia Avisen.
I det 32 min var Vejle endnu engang meget tæt på, men bolden gik lige forbi mål. Halvegen blev mere og mere intens og hårdt spillet og der blev virkelig givet og taget. I det 38 minut fik Vejle pludseligt spillet sig fri og Vejles nr. 13 Davila Ba Loua satte med et fladt hårdt skud knap 10 meter fra mål sikkert bolden ind forbi en sagesløs FCF målmand, Alexander Nybo til 0-1, ganske ufortjent føring til vejlenserne. Vejle pressede herefter og i det 44 minut blev der begået frispark lige uden for feltet med et gult kort til FCFs nr. 13 Adrian Lopez, frisparket gik dog over mål. Der blev efter et minuts tillægstid fløjtet til pause med Vejle i front.
2. halvleg 
Allerede efter 45 sekunder inden i anden halvleg var FCF nede i Vejles straffesparksfelt, men det blev ikke til en chance, Vejle kom hurtigt ned i FCFs zone og blev farlige med et langskud der gik lige forbi mål.
Vejle var kommet bedst ud til anden halvleg og pressede FCF i bund. Efter 49 minutter fik de tilkæmpet sig et hjørnespark, sekunder efter kom der et hjørnespark mere, som blev headed over mål til målspark, FCF var tydeligt på hælene de første 10 minutter af anden halvleg. Efter 53 minutter fik Vejle endnu en stor chance på kanten af feltet, hvor der blev skudt over mål. FCF virkede tunge og kæmpede for at komme tilbage i kampen spilmæssigt. Vejle blev dog ved med at stresse FCF og rækkens nummer 1 gav ikke ved dørene i denne periode af kampen. Efter  59 minutter brød FCFs Dennis Høgh igennem feltet og blev fældet, men til alles store overraskelse fik han i stedet for straffe gult kort for film og frispark til Vejle. Dommeren bragte sig endnu engang i focus.
Foto: Sebastian Hisløv, Fredericia Avisen.
FCF fik bedre fat efter dette, og i det 61 minutter tilkæmpede de sig et hjørnespark, hjørnesparket blev sparket indover og der blev headed hårdt , men over mål. FCF pressede nu på og begyndte at være farlige nede omkring Vejlemålet, dog uden de store chancer. FCF pressede i denne fase, midt inde i 2.halvleg, hårdt på for at finde et hul i Vejles solide forsvar. Efter 68 min var FCF tæt på med et godt skud, der blev reddet til hjørne af Vejles målmand Pavol Bajza, hjørnesparket førte desværre ikke til en chance.
I det 69 minut fik FCFs Brent McGrath et gult kort for en takling. FCF pressede hårdere og hårdere, men lige lidt hjalp det, da Vejle stod solidt i forsvaret. Vejle havde indstillet sig på at forsvare et-måls-føringen og kom ikke til de helt store muligheder i store dele af halvlegen efter den aggressive start. I det 78 minut fik Vejle et frispark på FCF banehalvdel, det førte ikke til noget, men et par minutter efter var Vejle tæt på, med først et hårdt skud, der blev reddet til hjørne af Nybo og på det efterfølgende hjørnespark et hovedstød, der gik lige over mål. Det var dog tydeligt Vejle var godt tilfreds med det ene mål og trak sig langt tilbage på egen banehalvdel. De sidste 10 minutter blev til en rodet omgang, hvor FCF pressede på uden at blive rigtigt farlige.
Foto: Sebastian Hisløv, Fredericia Avisen.
FC Fredericia spillede en god, men chancefattig kamp mod en vanskelig modstander, men var på ingen måder overmatchet. Vejle vidste sig dog som de mest kyniske og trods meget få målchancer fik de 3 point med hjem og virker til at være et godt bud på direkte oprykning i rækken. Uafgjort ville nok havde været et mere retvisende resultat, men FCF fik ikke skabt de nødvendige chancer og havde ikke heldet med sig mens Vejle stod solidt og kunne forsvare sejren hjem.