Hos Dansk Folkepartis Susanne Eilersen er der glæde over, at der Coronatestes i almindelighed, men i særdeleshed, at man nu for alvor reagerer og sender testbiler til Fredericia, samt får et fast testcenter i byen.

»Det er godt. Jeg er glad for, at Regionen har imødekommet behovet for at kunne komme tættere på borgerne. Vi har en række udsatte borgere, der har behov for at kunne testes tæt på deres bopæl,« siger Susanne Eilersen og fortsætter:

»Nu bliver det muligt at supplere de nuværende løsninger, og supplementet mellem et testcenter og test-biler i udsatte områder er godt.«

Det kommende testcenter bliver formentligt placeret ved Teknikervej, hvor EUC Lillebælt er placeret. 

»Sundhedshuset levede ikke op til Regionens krav i forhold til at sikre afstand. Men EUC Lillebælt området er godt – og der er god infrastruktur derude, og ikke mindst en busforbindelse. Det vigtigste er, at vi får det center i Fredericia,« siger Susanne Eilersen. 

Coronatiden påvirker demokratiet og arbejdet med byens sundhedspolitik

Susanne Eilersen, der også er udvalgsformand for Sundhedsudvalget, fortæller også i dette interview, at man faktisk gerne ville have inviteret borgerne til møder om byens sundhedspolitik.  

»Det kan vi ikke lige nu. Vi skal alle passe på hinanden. Vi har prøvet og prøver naturligvis med en række løsninger, der foregår online, men det langt fra alle, der er klar til dette, så det er svært. Vi kan heller ikke sende postkort ud og få svar. Det er selvfølgelig helt forståeligt tiden taget i betragtning,« siger Susanne.

Frygter du et demokratisk underskud? 

»Ja, det gør jeg. Men det tror jeg, at alle politikere tænker lige nu. Vi har jo været vant til at mødes med borgerne. Det kan vi ikke lige nu. Det demokratiske underskud har vi også italesat, hvorfor vi alle er enige om at blive “overinformeret” digitalt i denne periode,« slutter Susanne Eilersen.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jesper
Jesper
1 måned siden

Hvis de bare havde begrundet det med mindre co2 udledning at vi bliver fri for at køre til Kolding så var det forlængst implementeret.
Med planeten i ligningen kan ingen modargumenter komme op på siden…
Derfor mener jeg også at tunge køretøjer skal have forkørselsret i alle kryds, med og uden lysregulering. Jo tungere jo mere forkørselsret.
Det er noget økologisk griseri at bruge brændstof til at accelerere de tunge lastbiler op igen…