MY veterantog kører søndag den 19. august 2018 en rigtig familietur fra Fyn med det gamle Intercitytog. Turen begynder i Odense, og vi kører over den gamle Lillebæltsbro til Fredericia.

I Fredericia er der mulighed for at besøge Madsby Legepark, som ligger lige ved siden af stationen. Madsby Legepark besøges årligt af mere end 325.000 gæster.

Toget fremføres af MY 1126, som er et af de få bevarede MY lokomotiver i Danmark. Vognene er røde Intercity kupévogne med brune sæder og gardiner. Oplev at rejse med landdelstog fra tiden før IC3 og Storebæltsbroen. Mange husker de hyggelige kupéer med bløde sæder fra deres tur på lejrskole eller besøg hos bedstemor i Jylland.

På turen kan svundne tider genopleves, idet vi kører gennem toget med vores salgsvogn, og betjener gæsterne ved deres pladser. Der tilbydes varme og kølige drikke, samt et udvalg af snacks, souvenirs og postkort.

Madsby Legepark
Madsby Legepark er Danmarks største legepark med fri adgang hele året. Det er en grøn oase, lige ved banegården i Fredericia, med masser af sjove aktiviteter og legemuligheder for børn i alle aldre.

Der er en stor legeplads med gynger (også til babyer), rutcherør, sandkasser, tovbaner og vippedyr, og der er en stor mooncarbane med lysregulering, for børn op til 11 år.

Tarzanbanen er et sted for børn over 10 år, hvor også vokse kan udfordres. Banen er lavet af bl.a. reb og egetømmer. Der er også mulighed for at se forskellige dyr, som geder, heste, lamaer, kaniner m.m. og flere af dyrene må man gå ind til.

Det er muligt at nyde medbragt mad ved et af de mange borde- og bænkesæt, som er opstillet rundt omkring i parken. Det er også muligt at bruge legeparkens huse og grill i sommersæsonen. Der en kiosk på området, hvor der i sommerperioden kan købes is, slik, pølser og kolde drikkevarer.

Fortsat togtur

Hvis man er mere til togkørsel end til legepark, tilbydes en alternativ togtur. Der køres fra Fredericia til Kolding, videre til Middelfart og retur igen til Fredericia.
Udover at toget vil blive vendt, idet der er tale om en trekantkørsel, så passeres Lillebæltsbroen fra 1935 to gange på turen. Denne tur tager ca. 2 timer.

Følg dette link til vores hjemmeside https://www.myveterantog.dk/saertog/MYvt-turFa2018.php og læs mere om, hvordan du kommer med på denne fantastiske, familievenlige tur, som giver mulighed for at opleve eller genopleve en togtur med materiel og togservice fra en svunden tid.

Om MY veterantog 

MY veterantog kører veterantog med rødt Intercitymateriel over det meste af Danmark. Toget kan lejes til særtogskørsel i Danmark. MY veterantog modtager ingen former for offentlige tilskud. Indtægterne fra kørslerne går til vedligeholdelse af materiellet. Arbejdet med at køre og vedligeholde toget foregår på frivillig og ulønnet basis. MY veterantog er organisatorisk en selvstændig baneforening tilknyttet Dansk Jernbane-Klub.