Skolernes efterårsferie har ramt os, og det betyder travlhed i byens børneattraktioner. Fredericia Avisen har besøgt et af de populære steder, Dinos Legeland på Nørrebrogade.

Daglig leder Cecilie Bjerring Mosen tager imod os. Efter at have klaret betalingen og armbånd, viser hun mig rundt i de mange forlystelser, hvor der denne søndag allerede er mødt mange mennesker op.

Cecilie Bjerring Bjerring Mosen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Det nyeste i Dinos Legeland er den tredje hal, hvor man kan booke hytter til fødselsdag og fest. Dinos Legeland glæder sig til efterårsferien, hvor de forventer travlhed og gode dage, men vejret spiller også en stor rolle:

”Der kommer helt sikkert mange børn, og vi får travlt. Weekender og ferier er altid fuld af aktiviteter i vores haller, og særligt vores nye biler i den nye hal er populære”, fortæller Cecilie Bjerring Mosen, der er ny daglig leder i Dinos Legeland i Fredericia.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Hun sender mig en tur rundt i legelandet for at prøve kræfter med de mange muligheder. Jeg har taget mine syv børn med, som strækker sig i alderen 0-12 år, så der er rig mulighed for at prøve alle forlystelser.

Vi prøver rutsjebanen, der næsten når loftet i den høje hal, vi leger tik i hal 2, vi spiller fodbold, klatre op til rutsjebaner, hopper på trampoliner og løber rundt mellem forskellige forlystelser. Min puls banker løs, og sveden pibler frem på min pande. Klokken nærmer sig 12.00 – og det behøver man ikke se på sit ur for at vide, her dufter nemlig af pommes frites, pølsemix og madpakker.

Chris Kjær, Mikkel Mikkelsen og Nikolaj Schubert Henckel Vesterlund. Anders Caspersen og Mikkel Møller-Jensen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Fædregruppe på tur

Da pulsen er faldet ned igen og sveden er tørret af panden, går jeg en tur i Dinos Legeland. Jeg taler med nogle af dagens gæster. Flere sidder med iPads, telefoner og computere. Forældre og bedsteforældre læses aviser, skrives og slappes, imens børnene løber rundt. I ny og næ tanker børnene så depoterne op med Prinzen Rolle-chokoladekiks, rosiner, frugt, kager i alle former, saftevand, brikjuice, mælk og andre små lækkerier.

Jeg møder også en fædregruppe, der har taget børnene med. Fem mand er de af sted, to er dog taget hjem, da de skulle af sted med sovende børn.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

”Vi har hørt så meget godt om stedet. Det skulle være afslappede,” siger Nikolaj Schubert Henckel Vesterlund og griner, imens han har to piger på armen. Deres koner er derhjemme. Så der er tid til at fædresnak. De drikker faxe kondi, har et bjerg af pommes fritter på deres bord. Børnene løber rundt lidt selv og ser i det hele taget ud til at nyde dagen i Dinos Legeland.

”Vi er jo moderne mænd, vi nyder da tiden med vores unger og når det kan kombineres med, at vi også kan være sammen med gutterne, så er det win-win”, fortæller Nikolaj.

Dinos Legeland åbnede i 2010 i Fredericia, og kører som navnet indikerer et ”Dinosaur-tema”. Rundt i de nu tre haller er der ud over dinosaurer, trampoliner, air hockey, bordfodbold, rutsjebaner, fodboldbane, klatrevæg, elektriske biler, boblebassin for 0-3-årige og meget mere.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Dinos Legeland åbnede i øvrigt i 2014 i Ishøj og i 2018 åbner Dinos Legeland på Amager på med et 4.500 m2 stort legeland. Dinos Legeland er familieejet og beskæftiger, anno 2017, tilsammen ca. 80 medarbejdere.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.